УІНП висловив застереження щодо назви дискусії «Чи був Голодомор геноцидом?»

УІНП висловив застереження щодо назви дискусії «Чи був Голодомор геноцидом?»

25.09.20 08:03 0 414
Назва дискусії Німецько-української комісії істориків щодо Голодомору – «Чи був Голодомор геноцидом?» – обрана без належного врахування чутливості теми для мільйонів українців і може образити почуття людей, чиї родичі загинули під час Голодомору, заявили в Українському інституті національної пам'яті.

«Наявна постановка питання містить сумнів, або принаймні рівнозначну можливість заперечення геноцидної природи Голодомору, не кажучи вже про те, що її можна сприйняти як таку, що містить претензію дати остаточну відповідь на поставлене запитання за результатами одного заходу. Що, вочевидь, сумнівно, навіть попри те, що учасниками дискусії станом на заявлені поважні та відомі в світі науковці», – йдеться в заяві.

«Ми глибоко переконані, що у питаннях дослідження таких трагічних подій минулого уникання двозначних формулювань у назвах заходів унеможливить потенційні маніпуляції з сенсами в наш неспокійний час постправди, що зрештою збереже простір для наступних плідних обговорень із залученням широких експертних кіл», – додали в УІНП. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Посол Мельник розповів, коли Німеччина може визнати Голодомор в Україні геноцидом

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как работают ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ