10 ключових особливостей,які слід шукати на наступному ноутбуці

10 ключових особливостей,які слід шукати на наступному ноутбуці

25.09.20 13:44 6 1686

Приблизно до 2010 року як на споживачів, так і на бізнес можна було розраховувати на оновлення своїх ноутбуків в середньому кожні три роки, оскільки технологія змінювалася настільки швидко, що все, що було старше, відчувало себе як динозавр. Однак з тих пір цей цикл оновлення стає все довшим і довшим, і багато користувачів тепер мають ноутбуки, які мають достатній вік для вступу до початкової школи модеренізаціі запчастинами для ноутбуків. До речі, придбати їх можна в інтернет-магазині Zeto.ua.

Ви можете звинуватити в економіці або конкуруючих пристроях, таких як планшети , але в останні роки багато споживачів просто не помічають досить великої різниці між своїм п'ятирічним ноутбуком та новими блискучими на полиці в магазині. Хто хоче витратити 300 доларів, щоб отримати щось трохи швидше, ніж те, що є зараз?

Однак у цьому році, якщо ви заміните ноутбук, якому не менше трьох років, ви побачите величезні переваги, які виходять за рамки незначного підвищення продуктивності. Від більш чітких, барвистих екранів до більш тривалого часу автономної роботи, портів USB Type-C / Thunderbolt 3 та центральних процесорів новогого покоління , ось основні функції, які можна отримати на новому ноутбуці, яким ваша стара система просто не може відповідати.

1. Порти USB Type-C / Thunderbolt 3

Усім подобається USB, повсюдний роз’єм, який заряджає телефон і планшет, записує дані на флешку і навіть підключає до корисних док-станцій. У вашого старого ноутбука, ймовірно, є кілька стандартних портів USB Type-A, але багато систем 2017 року мають порти USB Type-C, які пропонують цілий новий світ функціональних можливостей. Порти USB Type-C можуть передавати дані та електроенергію по одному дроту, що дозволяє живити ноутбук, виводити відео на зовнішні монітори та копіювати файли лише за допомогою одного стандартного кабелю. А ще краще, що всі кабелі USB Type-C є оборотними, а це означає, що вам ніколи не доведеться турбуватися про те, щоб підключити їх догори дном.

Не всі ноутбуки, які мають USB Type-C, можуть заряджатися, але ті, хто це робить, зможуть скористатися цілою екосистемою стандартизованих адаптерів змінного струму, док-станцій та моніторів. Оскільки Type-C є галузевим стандартом, ви можете використовувати один і той же блок живлення з ноутбуками, планшетами та телефонами різних марок. Finsix робить версію Dart , його надзвичайно крихітного зарядного пристрою, який має USB Type-C, а Innergie продає PowerGear USB-C 45 , який трохи більший, але дешевший.

Деякі ноутбуки вищого класу також мають Thunderbolt 3 , який використовує той же роз'єм USB Type-C і повністю сумісний з пристроями Type-C, але додає підтримку ще швидшої периферії Thunderbolt. За допомогою Thunderbolt 3 ви можете живити до двох моніторів 4K по одному проводу, передавати файли за допомогою портативного накопичувача на швидкості внутрішнього твердотільного накопичувача або підключатися до зовнішньої відеокарти для ігор.

БІЛЬШЕ: Thunderbolt 3 пояснив: навіщо потрібен найшвидший порт у світі

2. Екрани з більш високою роздільною здатністю

За останні кілька років більшість ноутбуків поставлялися з екранами з роздільною здатністю 1366 x 768 , навіть якщо ви за них платили непогані гроші. За цієї гнилої роздільної здатності не тільки зображення більш зернисті, але і не так багато тексту вміщується на екрані, що змушує прокручувати довгий шлях для читання веб-сторінок або редагування документів.

Сьогодні ви можете знайти доступну систему з екраном з роздільною здатністю 1920 x 1080 або вище, що дозволить вам одночасно бачити більше своєї роботи під час перегляду фільмів так, як їх передбачалося бачити. Наприклад, Acer Aspire E 15 доступний з екраном Full-HD всього за 349 доларів . Якщо ви готові витратити більше, ви можете знайти ноутбуки з 4K-дисплеями ультра-HD, які виходять у смішному форматі 3840 x 2160. Конфігурація 4K у Dell XPS 15 починається з 1599 доларів.

3. OLED-дисплеї

Подивившись на свій смартфон, вам буде прощено почуття, що дисплей вашого ноутбука нудний і неживий. Найкращі екрани телефонів на ринку, включаючи Samsung Galaxy Series та Google Pixels , використовують OLED-дисплеї, які забезпечують більше 100 відсотків кольорової гами sRGB, завдяки чому зображення на панелі виглядають краще, ніж у реальному житті.

На даний момент існує лише два ноутбуки з опціями OLED-екрану - Alienware 13 та ThinkPad X1 Yoga . Версії 2016 року обох ноутбуків вразили нас своїми яскравими кольорами. Сподіваємось, ще більше ноутбуків OLED буде анонсовано в 2017 році.

4. Процесори Intel Kaby Lake

Компанія Intel, провідний виробник мікросхем для ПК, нещодавно оновила свої процесори до нового покоління. Під кодовою назвою Kaby Lake, але офіційно під назвою Intel Core 7-го покоління Core, ці процесори не тільки набагато швидше, ніж у вашому трирічному ноутбуці, але також обіцяють значно довший час автономної роботи та можливість відтворення відео 4K. Ви можете визначити, чи має ноутбук Kaby Lake, перевіривши, чи починається серійний номер процесора з 7 (наприклад: Core i5-7200U).

5. SSD-накопичувачі (PCIe x4 a Plus)

Ваш чотирирічний ноутбук, ймовірно, має механічний жорсткий диск. Твердотільні накопичувачі (SSD) працюють більш ніж на 300 відсотків швидше, кардинально змінюючи весь ваш обчислювальний досвід. SSD-накопичувач дозволяє швидше завантажуватися, майже миттєво виводити ноутбук із режиму сну та частково відчиняти улюблені програми. ( Наприклад, Google Chrome і Microsoft Word відкриваються менш ніж за секунду.)

Раніше твердотільний накопичувач додавав до вартості нового ноутбука 300 і більше доларів, але сьогодні накопичувачі є більш розповсюдженими, і твердотільні накопичувачі є стандартними в деяких системах до 800 доларів. Деякі ноутбуки вищого класу постачаються з твердотільними накопичувачами PCIe x4, які іноді називають NVMe або просто твердотільними накопичувачами PCIe, які забезпечують в три-чотири рази більшу швидкість, ніж звичайні диски SATA. Отримайте ноутбук з одним із них, якщо у вас є вибір.

6. Графіка Nvidia Pascal

Якщо ви хочете грати в сучасні ігри або використовувати VR-гарнітуру, таку як HTC Vive або Oculus Rift, ваш три-чотирирічний ноутбук явно не виріже цього. Вам потрібна ігрова установка з одним із чіпів Pascal від Nvidia. Подивіться на ноутбук, який має чіп Nvidia GTX з 10 на початку номера моделі.

Починаючи від GTX 1050 на нижньому та до GTX 1080 на високому, чіпи Pascal дозволяють грати в ігри AAA із частотою кадрів настільного класу з налаштуваннями. Навіть найменш потужний з них може легко обробляти висококласні VR-програми. Навіть не думайте купувати ігрову установку без Паскаля.

7. 2-в-1 ПК

Коли вам потрібно надсилати електронні листи, переглядати веб-сторінки або виконувати роботу, немає нічого кращого, ніж ваш ноутбук з клавіатурою та тачпадом. Однак коли ви знаходитесь у літаку і хочете подивитися фільм, або ви знаходитесь у черзі в магазині, і ви просто хочете перевірити Facebook, ви хочете, щоб це був планшет. Нове покоління ПК «2-в-1» дає вам найкраще з обох світів: ноутбук, який можна скласти, щоб зробити щось, або від'єднати екран для досвіду. Ваш ноутбук від трьох до п’яти років цього не може зробити.

8. 8 ГБ оперативної пам'яті або більше

Кілька років тому було надзвичайно дорого придбати ноутбук із понад 4 Гб оперативної пам'яті, але зараз 8 Гб стають стандартними для загальнодоступних систем, а 16 Гб у багатьох випадках цілком доступні. Завдяки 8 ГБ ви можете виконувати багатозадачні завдання набагато краще, залишаючи десятки вкладок відкритими у своєму браузері під час перегляду фільму, гри та редагування електронної пошти. Якщо у вас відкрито забагато завдань із занадто малою оперативною пам’яттю, ваш комп’ютер буде гальмувати, оскільки він використовує жорсткий диск або SSD як джерело „віртуальної пам’яті”.

9. Wi-Fi 802.11ac

У наші дні більшість нових ноутбуків доступні з Wi-Fi 802.11ac, новим бездротовим стандартом, який забезпечує швидкість, яка в 3-10 разів перевищує дозволені старі стандарти бездротової мережі, особливо коли ви віддаляєтесь від маршрутизатора. Щоб скористатися всіма перевагами цього протоколу, можливо, вам доведеться придбати новий маршрутизатор, який його підтримує, але точки доступу, що підтримують 802.11ac, стартують менше ніж 100 доларів. Більшість смартфонів, випущених за останні два роки, мають 802.11ac, тому ваш телефон також виграє.

10. Інфрачервона камера для Windows Привіт

Сьогодні ви можете увійти у свій комп’ютер з Windows 10 , просто заглянувши в екран. Ця функція називається Windows Hello, і для її використання вам потрібен ноутбук із вбудованою інфрачервоною або 3D-камерою RealSense або вам потрібно придбати зовнішню веб-камеру, таку як Logitech Brio , яка має цю функцію. Роблячи покупки, шукайте ноутбук, який у своїх специфікаціях перелічує одну з цих камер або явно перелічує функцію розпізнавання обличчя Windows Hello. Ви також можете використовувати Hello з пристроєм для зчитування відбитків пальців, але це набагато менш круто.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 120)
Попередня новина: Про британського ...
Наступна новина: Какая будет реакция у ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
tfforza - 25.09.20

Додав в закладки

аватар країна
CryptoEra - 25.09.20

Супер! Автору - респект :)

аватар країна
liketodance - 25.09.20

Спасибі, стаття дуже допомогла.

аватар країна
starkone1 - 25.09.20

Тільки золоті руки могли набити такий прикольний матеріал

аватар країна
Crystal_demention - 25.09.20

Про що глаголят всі ці люди в коментах?

аватар країна
Mabut - 25.09.20

Сенкс. Интересно, и вообще полезный у Вас сайт