США ввели санкції щодо іранських суддів через страту спортсмена

США ввели санкції щодо іранських суддів через страту спортсмена

26.09.20 13:49 0 777
США ввели санкції щодо іранського судді, імовірно, причетного до справи Навіда Афкарі, іранського борця-чемпіона, страченого на початку цього місяця за звинуваченням у вбивстві.

Держсекретар США Майк Помпео 24 вересня офіційно оголосив про санкції проти судді Сайєда Махмуда Садата, який як йдеться у заяві, разом із судом, в якому працює, причетні до справи Афкарі.

Помпео, який раніше називав страту Афкарі «порочним і жорстоким актом», сказав, що у чоловіка попереду могла бути успішна борцівська кар'єра, а суд над ним був поспішним і несправедливим.

«Занадто часто іранський режим переслідує, заарештовує і вбиває найталановитіших і перспективних іранців, тим самим позбавляючи Іран найголовнішого надбання – навичок і таланту власного народу», – сказав Помпео.

Вашингтон запровадив санкції і щодо іншого судді, Мохаммада Солтані, наклав їх і на перше відділення Революційного суду Шираза і в'язниці Оруміє і Вакілабад, заявивши, що вони «несуть відповідальність за певні грубі порушення прав людини». Санкції блокують будь-які активи, які вони мають в юрисдикції США, і забороняють американцям здійснювати з ними будь-які операції. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США оголосили про відновлення санкцій ООН проти Ірану

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ