Трамп може номінувати до Верховного суду консервативну кандидатку до виборів – американські ЗМІ

Трамп може номінувати до Верховного суду консервативну кандидатку до виборів – американські ЗМІ

28.09.20 09:34 0 489
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп має намір призначити суддею Верховного суду консерваторку Емі Коні Баррет за кілька тижнів до президентських виборів. Про це повідомила низка американських медіа з посиланням на свої джерела.

За даними журналістів, президент оголосить ім'я нового судді Верховного суду увечері 26 вересня.

Раніше, відповідаючи на питання репортерів, Трамп підтвердив, що вже визначився, і назвав свій вибір «дуже хвилюючим», проте не став називати ім'я.

Емі Коні Баррет є фавориткою релігійних консерваторів, на яких орієнтується передвиборча кампанія Трампа. 48-річна католичка, мати семи дітей, Баррет провела більшу частину своєї кар'єри в Університеті Нотр-Дам, штат Індіана. За призначенням Трампа з 2017 року вона працює в Апеляційному суді Іллінойса. Вже тоді чимало демократів висловлювали стурбованість її релігійними та політичними поглядами.

Читайте також: У США обговорюють заяву Трампа щодо передачі влади – реакція Республіканської та Демократичної партій

Зокрема вони побоюються, що Баррет може намагатися скасувати наслідки історичної справи 1973 року, коли Верховний Суд підтвердив право жінок на аборт. Баррет, зі свого боку, запевняла сенаторів, що її віра не впливатиме на її суддівські рішення.

Баррет працювала судовим клерком у судді Верховного суду Антоніна Скаліа, який помер у 2016 році. Вона є поборницею текстуалістського підходу Скаліа до Конституції США, згідно з яким основний закон має трактуватися суто за оригінальним текстом, без врахування поточного контексту.

Трамп та республіканці в Сенаті планують швидко знайти наступника судді, ікони ліберального руху Рут Бейдер Гінзбург, яка померла 18 вересня у віці 87 років. Її смерть дала Республіканській партії можливість розширити консервативну більшість у Верховному суді.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ