Вилучено 800 кг бурштину на 4 млн грн: прокуратурою перекрито незаконний канал постачання до Туреччини виробів із сонячного каменю

Вилучено 800 кг бурштину на 4 млн грн: прокуратурою перекрито незаконний канал постачання до Туреччини виробів із сонячного каменю

29.09.20 12:37 0 424
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури та оперативного супроводу працівників УСБУ в Рівненській області, у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збуту, зберігання, перевезення, переробки бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, у значних розмірах (ч. 2 ст. 240-1 КК України), 27.09.2020 прокурорами проведено 4 санкціонованих обшуки.

Зокрема, слідчі дії проведено у 2 виробничих приміщеннях в м. Сарни, де діяли цехи з обробки незаконно отриманого бурштину-сирцю, а також в одному із закладів громадського харчування в м. Рівне та вдома в одного з фігурантів справи, який є громадянином іншої держави.

У ході обшуків виявлено та вилучено бурштин-сирець та вироби з нього загальною вагою 800 кг. На «чорному ринку» його орієнтовна вартість – близько 4 мільйонів гривень. Також вилучено 31 одиницю обладнання для обробки бурштину, комп'ютерну техніку, грошові кошти в сумі 2,3 тис євро та 17 тис грн чорнову бухгалтерію та первинні документи з ознаками підроблення, які використовувалися для легалізації походження виробів із незаконно видобутого сонячного каменю.

За версією слідства двоє іноземців та троє громадян України налагодили канал збуту виробів із бурштину до Туреччини.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та призначення відповідних гемологічних експертиз.

Слідчі дії тривають.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США можуть закрити ...
Наступна новина: Верховний суд Пакистану ...

КОМЕНТАРІ