У США російського хакера засудили до 7 років позбавлення волі

У США російського хакера засудили до 7 років позбавлення волі

01.10.20 08:53 0 406
Росіянина Євгена Нікуліна засудили до семи років і трьох місяців позбавлення волі за звинуваченням у хакерському зломі LinkedIn, DropBox і інших інтернет-компаній. Вирок виніс суддя федерального суду США у Сан-Франциско 29 вересня.

Суддя зазначив, що вирок про 88 місяців тюремного ув'язнення враховує ті чотири роки, які Нікулін провів за гратами в очікуванні вироку. Суддя також зазначив, що у Нікуліна є 10-річна дочка в Росії і що його мати може не прожити досить довго, щоб він знову її побачив. Його адвокат Валерій Нечай сказав, що за останні роки вона перенесла чотири операції на хребті і три інсульти.

Вироком Нікуліна завершився майже чотирирічний процес, що почався з його несподіваного арешту в Чеській Республіці в жовтні 2016 року.

Прокуратура вимагала для Нікуліна до 12 років тюремного ув'язнення після того, як у липні федеральне журі визнало його винним за дев'ятьма пунктами звинувачення у зломі декількох великих американських соціальних мереж.

Адвокати Нікуліна просили суддю пом'якшити йому вирок, враховуючи жорстоке з ним поводження в дитинстві з боку його батька, а також самогубство його старшого брата. Вони просили засудити його до терміну ув'язнення, який би відповідав тому, що він вже перебував під арештом з моменту затримання у Празі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Microsoft заявляє, що хакери з Росії, Ірану та Китаю атакують учасників кампаній Трампа та Байдена

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На міжбанку поновилося ...
Наступна новина: На Тернопіллі родині ...

КОМЕНТАРІ