На Тернопільщині відбулася екологічна толока

На Тернопільщині відбулася екологічна толока

01.10.20 08:14 0 409
На Русилівських водоспадах у Бучацькому районі відбулася екологічна толока. Окрім прибирання території, учасники акції впорядкували східці, поручні, щоб туристи змогли безпечно оглядати гідрологічну пам'ятку.

Участь у заході взяли представники спеціального рятувального загону ДСНС, туристичний актив області та працівники управління туризму ТОДА

Як зазначила староста села Русилів Лідія Шеремета, кожного сезону до них приїжджає багато туристів, щоб побачити гідрологічну пам'ятку. Жителі села намагаються прибирати територію, але доступної інфраструктури для туристів не має. «Інколи люди хочуть спуститися до ущелини водоспаду, але драбина, яка була раніше обладнана, знаходиться в аварійному стані. Тому, ми раді, що знайшлися активісти, які подбали про безпеку людей», - зазначає Лідія Шеремета.

Русилівський водоспад вважається одним із найбільших, оскільки вода ллється з висоти 11 м. Загальна висота водоспадів становить від 1,5 до 11 м, а ширина – від 1 до 15 м.

«Не вперше ми проводимо екологічні акції на Русилівських водоспадах. спільно з представниками спеціального рятувального загону ДСНС, туристичними активістами області, ми організували екологічно-інфраструкутрну толоку. Ми впорядковуємо східці, поручні, щоб туристи змогли безпечно оглядати гідрологічну пам'ятку. Адже безпека туристів є основним пріоритетом нашої роботи», - розповідає начальник управління туризму облдержадміністрації Віталій Сікиринський.

До слова, гідрологічна пам'ятка розпочинається з кількох джерел, що на околиці с. Русилів.. Струмочки з різних джерел поступово зливаються в один найбільш водоспадний струмочок України. Цей невеликий потік води стікає по скелястих уступах, які мають характерний червоний колір і утворює мальовничий каскад, що простягається на відстані 1 км і нараховує, за підрахунками мандрівників, приблизно 15 водоспадів, які мають різну висоту.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україну насувається ...
Наступна новина: Україна продовжує ...

КОМЕНТАРІ