Чому так багато українців їдуть працювати до Польщі?

Чому так багато українців їдуть працювати до Польщі?

02.10.20 16:20 18 935

Напевно, кожна людина замислювалася про переїзд за кордон. Однак щоб спробувати свої сили та зануритися в мовне середовище, багато з них для початку їдуть на кілька місяців у вибрану державу, наприклад, Польщу, на роботу. Північні сусіди України дуже цінуються через схожість мови та менталітету. На відміну від пунктуальних німців, які зверхньо ставляться до українських заробітчан, поляки люблять українців і завжди готові допомогти. Головне, знайти хорошого роботодавця, який буде дотримуватися всіх норм і заздалегідь прописаних домовленостей. У цьому може допомогти будь-яка компанія з пошуку вакансій за кордоном, наприклад: https://zagranrabota.com.ua/rabota-v-vroclave/.

Переваги роботи в Польщі

Польща має спільний кордон з Україною і відразу кілька великих прикордонних пунктів, через які проходить транспорт. З усіх великих міст держави ходять автобуси в Краків, Лодзь, Вроцлав й інші обласні центри, тому дістатися до місця роботи не важко з будь-якої точки України, в той час як тільки на проїзд в ту ж Німеччину доведеться витратити 140-200 євро.

У Польщі дуже багато українців, які навіть створюють спеціальні чати, канали та навіть окремі сайти, на яких діляться особливостями проживання в цій країні. Вивчити польську для українця, який знає рідну мову, зовсім не складно. В середньому, потрібно рік часу, щоб почати практично вільно говорити польською.

Зарплати в Польщі в середньому на 30-40 % більші ніж в Україні. Особливо багато в порівнянні заробляє кваліфікований персонал — автомеханіки, будівельники, айтішники та ін. Особливо багато тут медичних вакансій — мову вивчити не складно, а зарплата медсестри в середньому становитиме близько 30 тисяч гривень.

Нюанси роботи в Польщі

У Польщі відчувається нестача кваліфікованої робочої сили, адже самі жителі активно виїжджають на заробітки до Німеччини та Великобританії, де заробітки ще вищі. Тому там завжди потрібні працівники в різних сферах — від сільського господарства до готельного бізнесу та громадського харчування. Найбільшу потребу ринок праці відчуває в:

  • медичних працівниках;
  • співробітниках IТ-сфери;
  • інженерах і вчених;
  • ветеринарах та працівниках сільського господарства.

Однак такий перелік зовсім не означає, що представник іншої спеціальності не зможе знайти собі роботу в Польщі. Потрібно всього лише добре знати мову і володіти дійсно глибокими професійними знаннями — тоді дорога відкрита в будь-яку польську компанію. До того ж, якщо мова йде про продажі, вагома частка польського ринку орієнтована також і на український ринок, тому фірмам точно будуть потрібні фахівці, що володіють російською або українською мовою, а також знають реалії життя в Україні.

Які документи потрібні для роботи в Польщі?

З появою безвізу багато людей почали їздити в Польщу по біометричному паспорту на заробітки, проте для офіційної роботи як і раніше знадобиться робоча віза. Її можна отримати після того, як роботодавець надсилає запит, який називається запрошенням, щоб працівник міг в'їхати на територію країни на кілька місяців. Також можна отримати дозвіл на роботу безпосередньо від воєводства будь-якого міста чи області країни. В офіційній заяві повинні бути вказані посада, рівень зарплати та час перебування в країні. Тільки після офіційно зареєстрованої заяви можна отримати робочу візу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 125)
Наступна новина: Как выбрать пункт обмена ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
leninandwood - 03.10.20

Да,жостко

аватар країна
naoboom - 03.10.20

Шикарно, добавляю в закладки

аватар країна
DanielParsa - 03.10.20

Знайомий стиль ...

аватар країна
Pidorasina - 02.10.20

Хм ... У кожного Абрама своя програма.

аватар країна
Ankarpo - 02.10.20

Вот так история!

аватар країна
sekastsb - 02.10.20

чего тока не придумают...

аватар країна
MonkCl - 02.10.20

Готовий дискутувати по темі?

аватар країна
switchblades - 02.10.20

Мне понравилось!

аватар країна
pumba117 - 02.10.20

Отличная Инфа

аватар країна
AveMensa - 02.10.20

статья неплохая но название как-то не очень

аватар країна
TrashPlayer - 02.10.20

Монетизацією краще займіться. А так чудово!

аватар країна
pedovka - 02.10.20

цікаво. тільки назва якесь несерйозне.

аватар країна
pizzakunt - 02.10.20

Спасибо за Ваш труд!!

аватар країна
pidortupoy - 02.10.20

что-то в этом есть, безусловно

аватар країна
koinohana - 02.10.20

ништяг, все правильно написано. Молодец!

аватар країна
Zbyker - 02.10.20

Все нравится. Спасибо за пост!

аватар країна
Yogaguruyogaki - 02.10.20

Пора автору памятник поставить при жизни. Кто за?

аватар країна
Brizard - 02.10.20

Невероятно!