У Раді Європи закликали запобігти гуманітарній кризі в Нагірному Карабасі

У Раді Європи закликали запобігти гуманітарній кризі в Нагірному Карабасі

03.10.20 08:22 0 435
Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич 1 жовтня опублікувала заяву щодо конфлікту навколо Нагірного Карабаху.

«Кількість мирних жителів, загиблих у збройному конфлікті в Нагірному Карабасі, зростає. Мене засмучує смерть такої кількості жертв операції, включно з цивільними особами. Немає політичного обґрунтування страждань цих жінок, чоловіків та дітей. Я закликаю Європейський суд з прав людини вжити термінових заходів. За столом переговорів потрібно знайти мирне рішення, щоб запобігти серйозній гуманітарній кризі», – йдеться у заяві.

Генеральний секретар Ради Європи наголосила на підтримці роботи Мінської групи ОБСЄ.

29 вересня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) ухвалив рішення щодо заяви Вірменії проти Азербайджану про припинення бойових дій. ЄСПЛ закликав як Азербайджан, так і Вірменію утримуватися від порушень, особливо військових операцій, які можуть порушити права цивільних осіб та загрожувати їхньому життю та здоров'ю.

1 жовтня як вірменська, так і азербайджанська сторони повідомили про нові втрати серед цивільного населення внаслідок обстрілів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Баку та Єреван звинувачують один одного в загибелі цивільних унаслідок бойових дій

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі найбільша ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ