Лукашенко обговорив з главою ГТК ситуацію на митниці

Лукашенко обговорив з главою ГТК ситуацію на митниці

05.10.20 15:27 4 1182

Як повідомляє https://sharij.net/: Лукашенко обговорив з главою ГТК ситуацію на митниці та переорієнтацію білоруських вантажів.

"Перш за все я хотів би буквально у двох словах почути про підсумки роботи вашого відомства, щоб в розрізі через митні служби оцінити ситуацію в нашій економіці. Ви розумієте, що митниця — це більшою мірою, ніж інші відомства, дзеркало нашої економіки. Які у нас є вузькі місця? Як ми розвиваємося в цих складних умовах світової кризи, пов'язаних насамперед з пандемією? І що, з вашої точки зору, треба зробити найближчим часом, щоб утримати економіку в цьому році?", - позначив кілька питань Олександр Лукашенко.

Юрій Сенько почав свою доповідь зі статистики по зовнішній торгівлі. За його словами, за січень — серпень білоруську митний кордон з країнами Балтії, Польщі та України перетнуло 71 млн. тон товарів. Це на 15 % нижче, ніж за такий же період минулого року. "На це вплинула в тому числі Росія, яка на 30 % знизила обсяг нафтопродуктів, які реалізовувалися для країн Західної Європи. Наше зменшення експорту та імпорту відбулося тільки на 10 %. В основному це залізничний транспорт. На автомобільних пунктах пропуску ситуація на кордоні практично не відбилася, лише тільки на початку пандемії, коли було загальне зниження купівельної активності населення як в Європі, так і в країнах ЄАЕС. Але вже все потоки відновлюються", - зазначив голова ГТК.

Про внесок в республіканський бюджет

За січень — вересень в республіканський бюджет надійшло Br6,1 млрд. платежів, контрольованих Державним митним комітетом. Перерахована сума майже на 8% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Одна з причин, як пояснили в ГТК, — проводиться Росією податковий маневр. Основне зменшення платежів відбулося за рахунок вивізних митних зборів. Якщо не брати до уваги цю позицію, то в цілому надійшли платежі збільшилися на 230 млн Br, або на 5,3 %.

Про правоохоронної діяльності

Цього року митні органи вже виявили 210 злочинів. У їх числі 79 фактів незаконного переміщення наркотиків через кордон. При цьому було вилучено 95 кг наркотиків і 19 тис. таблеток, що містять наркотичні та психотропні речовини. Крім того, виявлено 73 злочини в економічній сфері, збиток по яких склав майже 13,5 млн. Br.

Порушено три кримінальні справи за фактами незаконного переміщення через митний кордон зброї, боєприпасів і об'єктів експортного контролю (частин магазинів до вогнепальної, мисливської та інших видів зброї).

Митні органи також виявили 11 злочинів, пов'язаних з незаконним переміщенням через кордон великих готівкових коштів. Загальна вартість вилученої валюти з адміністративних правопорушень і злочинів склала 2,7 млн. Br.

Про розвиток митної інфраструктури

Цього року основна частина коштів спрямована на реконструкцію двох об'єктів — пунктів пропуску "Верхній Теребежі" та "Урбан". Станом на вересень вони готові на 70 і 92,6 % відповідно.

Як відзначили в Державному митному комітеті, модернізація цих пунктів пропуску дозволить збільшити їх пропускну спроможність на +1375 автомобілів на добу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Спецодяг: переваги та ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
maxpoe - 05.10.20

Спасибо за статью оказалась очень полезной.

аватар країна
litvinsedaya - 05.10.20

А какой это движок? тоже хочу блог завести

аватар країна
shaxmin - 05.10.20

аватар країна
Dalenyansky - 05.10.20

Статья не однозначная - нельзя бросаться в крайности.