Спецодяг: переваги та секрети вибору

Спецодяг: переваги та секрети вибору

05.10.20 15:52 3 1565

Незалежно від того, чи йде мова про роботу в офісі, на фабриці, на будівельному майданчику, в ресторані або в будь-якому іншому громадському місці, не можна ігнорувати здоров'я і безпеку працівників. А забезпечення максимального рівня безпеки при роботі можливе лише при носінні відповідного типу спецодягу.

В даний час уніформа навіть вважається модною в більшості галузей, і приємно бачити, що з'являється все більше і більше онлайн-магазинів спецодягу, наприклад, спецодежда.kiev.ua, де безпосередньо його можна придбати за доступною ціною. Ну а далі, ми розглянемо основні переваги носіння робочого одягу.

Основні плюси носіння спецодягу:

  • Підвищена відповідальність. Згідно з деякими дослідженнями, співробітники будуть ставитися до своєї роботи більш серйозно і працювати більш професійно, надягаючи фірмовий робочий одяг. Це пов'язано з тим, що робочий одяг може впливати на те, як вони бачать свою роботу, що може спонукати їх прагнути бути більш відповідальними. І все це може привести до зміцнення відносин між співробітниками та клієнтами.
  • Почуття рівності. За винятком підвищення безпеки й заохочення відповідальності, носіння того ж робочого костюма змусить ваших співробітників відчувати себе рівними, і це, у свою чергу, допоможе їм краще зблизитися, що дуже важливо для їх продуктивності та успіху вашого бізнесу.
  • Просування бренду. Уніформа з логотипом компанії — відмінний спосіб просування вашого бренду. Кожен раз, коли один з ваших співробітників ступає в громадському місці (у формі), він перетворюється в вашу «безкоштовну прогулянкову рекламу або рекламний щит», називайте це як хочете. Насправді вважається, що це найпростіший і економічний спосіб просування вашого бренду і компанії за закритими дверима.

На які параметри орієнтуватися, якщо потрібне пошиття спецодягу?

Перш ніж замовляти для співробітників готові комплекти зі штанів, курток, комбінезонів та інших видів спецодягу, необхідно визначити ряд характеристик. Порівняння відмінних рис і переваг, пропонованих різними виробниками, допоможе вибрати якісний товар, здатний прослужити багато років і заощадити значні суми при замовленні великої партії. Щоб забезпечити працівників зручними та функціональними спецкостюмами, потрібно врахувати фізичні властивості тканини, особливості виготовлення, якість плетіння і швів, стійкість до механічного навантаження та ряд інших властивостей:

  1. Повітропроникність. Робота в умовах підвищеної температури, холоду або надмірної вологості не повинна позначатися на фізичному стані тканини. «Дихаючий» одяг, виготовлений з дотриманням технології, здатен пропускати повітря, забезпечуючи надходження кисню до клітин епітелію. Це збільшує комфорт людини, перешкоджає появі зайвої кількості поту, не дає утворитися кожному подразнення. Щоб забезпечити вільну проникність повітря, компанії, що виробляють спецодяг, використовують певне співвідношення бавовняних і поліефірних ниток. В результаті виходить міцна тканина, яка здатна чинити опір стирання, витримувати високу статичну і динамічну навантаження, але не обмежує природну вентиляцію.
  2. Мала вага. Існує великий список професій, де потрібен спецодяг. Співробітники підприємств і організацій зобов'язані використовувати роби та костюми певної конструкції. Постійне носіння уніформи призводить до появи втоми. Щоб цього не сталося, компанії-виробники застосовують полегшені матеріали та тканини, які дозволяють створювати великі та щільні захисні елементи. Невелика вага уніформи дозволяє працівнику вільно рухатися, зберігаючи заряд бадьорості протягом всієї зміни.
  3. міцність. Якісний спецодяг відрізняється високою зносостійкістю та міцністю. Він не рветься, не протирається і зберігає свій зовнішній вигляд протягом довгого часу. Такі характеристики досягаються шляхом додавання синтетичних волокон в тканину при виготовленні. Вони виконують роль армувального полотна, міцно утримують нитки разом, не дають розділитися шару матерії. Додатковим плюсом зносостійкості спецкостюмі стане зниження поточних витрат. Роботодавцю не знадобиться часто купувати нову форму, тому що міцні, роби, куртки, штани та халати служать в рази довше звичайного одягу, навіть виготовленого з міцної тканини.
  4. Стійкість до забруднення. Замовляючи пошиття спецодягу необхідно врахувати захист матеріалу від бруду. Виробники використовують просочення і певне плетіння волокон, щоб оберегти тканину від попадання дрібних частинок або рідкого бруду у внутрішні шари уніформи. Такий підхід додатково збільшує час експлуатації уніформи, яка менше брудниться і довше зберігає зовнішній вигляд. Її необхідно рідше чистити з використанням хімічних засобів, які поступово вимивають частинки фарби, і роблять спецкостюм бляклим.
  5. Використання додаткових елементів. При створенні спецодягу для деяких професій в тканину вшиваються відбиваючі елементи, які дозволяють помітити працівника на відкритій місцевості при виконанні професійних обов'язків у вечірній і нічний час. Для цього на матеріал наносяться мікроскопічні лінзи,
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Лукашенко обговорив з ...
Наступна новина: Наружная изоляция: ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
artemyone - 05.10.20

Очень хороший пост! Спасибо за проделанную работу!

аватар країна
wertalby - 05.10.20

ИМХО смысл раскрыт от А, до Я, автор выжал всё что можно, за что ему респект!

аватар країна
enyasha - 05.10.20

Изумительно!