Серце розділилося: Наталія Мосейчук оголосила імена двох вчителів-переможців у власній номінації Вибір Серцем

Серце розділилося: Наталія Мосейчук оголосила імена двох вчителів-переможців у власній номінації Вибір Серцем

05.10.20 17:26 0 842

Освітній терапевт Олег Швед та вчителька, яка допомагає учням чути світ Вікторія Щербакова отримали премії від Наталії Мосейчук за відданість учням та щирі серця.

Нагородження відбулося цими вихідними у самому серці Києва під час урочистої церемонії щорічної національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2020. Вибір Серцем - особиста номінація ведучої каналу 1+1 та куратора проекту Право на Освіту Наталії Мосейчук. Вже вчетверте її отримують вчителі, які працюють з особливими дітками: в лікарнях, інтернатах, дитячих будинках, інклюзивних класах.

“Це не про методику та академічні успіхи учнів. Це про людяність і відданість, про героїзм та почуття. Про тих особливих учнів, яким щоденно допомагають відкривати світ вчителі. Щороку важко обирати і цьогоріч моє серце розділилося. Нагороду віддаю двом педагогам, які перетворюють свою роботу на справжнє диво. Переможці різні: Вікторія - молодий, енергійний новатор. Пан Олег - досвідчений професіонал, взірець, яким має бути вчитель у лікарні. Та їх об'єднують добрі та щирі серця, бажання розвивати освіту в Україні і вони впевнено йдуть цим шляхом ”, - зазначила Наталія Мосейчук. Премії переможцям номінації складають 80 та 30 тис. гривень.

Новаторка інклюзивної освіти 38-річна Вікторія Щербакова з Кролевця (Сумська область) навчає діток з вадами слуху в опорному закладі “Кролевецький ліцей №3”. У 2015 році стала першою на Кролевеччині вчителькою інклюзивного навчання і відтоді створює власні інтерактивні методики навчання. Особисто отримати нагороду на сцені заходу Вікторія приїхала до Києва разом з чоловіком Андрієм. 68-річний Олег Швед понад 30 років присвятив викладанню української мови та літератури у школі Львівського Охматдиту. Олег Іванович організує Шевченківські читання. Через карантинні обмеження, вчитель стежив за церемонією нагородження вдома онлайн разом з дружиною Любов’ю, яка теж вчителька - викладає українську мову, і з журналістами ТСН.

На церемонії, ведучими якої стали Людмила Барбір та Тімур Мірошниченко, оголосили Топ 10 вчителів України. Їх обрали з понад 3 тисяч заявок, що вперше в історії премії надійшли з 21 області України та Києва. Цьогоріч педагоги завітали на святкування у незвичний спосіб - проїхалися на байках червоним хідником вбрані у гламурні рокерські образи. Нобелівську премію та приз у 250 тис. гривень цього отримав Василь Дяків, вчитель історії та громадянської освіти з Заліщиків Тернопільської області, якого називають ”Мисливцем за розумом”. “За 4 роки існування премії вчителі змінилися: вони все більше впевнені в собі, у своїх силах. А це означає, що вони роститимуть більш впевнених та успішних дітей”, - зазначила засновниця премії та голова ГО «Освіторія» Зоя Литвин.

До роботи журі цього року мали змогу доєднатися всі українці та взяти участь у голосуванні в номінації Вибір Українців, що відбувалося на сайті ТСН.ua. Країна обрала Андрія Олійника - вчителя початкових класів з Кам’янського і наймолодшого серед номінантів.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Opel Crossland X - два в ...
Наступна новина: Основные преимущества ...

КОМЕНТАРІ