Із зони пожеж на Луганщині повідомили уточнене число загиблих

Із зони пожеж на Луганщині повідомили уточнене число загиблих

06.10.20 08:20 0 392
Із зони пожеж, які вже кілька днів тривають на вільній частині Луганської області, повідомили уточнене число загиблих. За даними обласної поліції і Державної служби з надзвичайних ситуацій, після виявлення тіл чотирьох людей, які вважалися зниклими безвісти, підтверджена загибель 11 людей.

Речниця поліції Луганщини Тетяна Погукай навела в фейсбуці імена чотирьох загиблих, тіла чи фрагменти тіл яких знайшли під завалами їхніх зруйнованих вогнем будинків у селах Сиротине й Воронове. Попереднього дня, 2 жовтня, саме їх називали безвісти зниклими. Як випливає з повідомлень, інших безвісти зниклих на цей час немає.

У ДСНС також підтвердили загибель 11 людей. Крім того, повідомили в відомстві, травмовані 18 осіб, із того три працівники ДСНС. За цим повідомленням, причина смерті згаданих чотирьох людей іще офіційно встановлюється.

Станом на 2 жовтня повідомляли про загибель семи людей у місцевостях, охоплених пожежами. При цьому в трьох із них причиною смерті було названо не безпосередній вплив пожежі (отруєння чадним газом, токсична дія оксиду вуглецю чи опіки понад 90% поверхні тіла), а інші – такі, як інфаркт, інсульт чи «розрив м'язів серця».

При цьому в Офісі генерального прокурора України ще 1 жовтня стверджували про 11 загиблих і 17 потерпілих із опіками й отруєннями чадним газом, але наступними днями ці числа переглянули і зменшили – аж до нинішніх повідомлень.

За даними ДСНС, станом на 16-у годину тривало гасіння семи основних осередків пожеж у місцевості вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населені пункти. Ще один осередок вдалося ліквідувати протягом минулої доби. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем у всіх цих восьми осередках, складає понад 20 тисяч гектарів.

Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб. Інформація щодо знищення і пошкодження житлових будинків і об'єктів інфраструктури уточнюється місцевими органами влади.

Загалом, як повідомили в ДСНС, до гасіння залучено близько 2,5 тисяч осіб і понад 210 одиниць техніки, з них від ДСНС майже 700 осіб і понад 120 одиниць техніки (Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Полтавська і Харківська області), у тому числі 3 літаки Ан-32П і 2 вертольоти ДСНС. Авіація ДСНС із початку гасіння пожеж здійснила 183 скиди води (646 тонн). ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Пожежі на Луганщині: палає КПВВ Станиця Луганська, люди розбирають згарища на подвір'ях

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: Баку та Єреван звинувачують ...

КОМЕНТАРІ