Найкращим фільмом Одеського кінофестивалю журі визнало стрічку про завершення війни на Донбасі

Найкращим фільмом Одеського кінофестивалю журі визнало стрічку про завершення війни на Донбасі

06.10.20 08:06 0 410
Найкращим фільмом міжнародної програми Одеського міжнародного фестивалю журі визнало фільм «Атлантида» Валентина Васяновича. Стрічка присвячена можливому закінченню війни на Донбасі і подальшому розвитку подій. До журі міжнародної програми входили композитор Говард Шор, акторки Хальдора Ґерхардсдоттір, Жоана Рібейру і Лариса Руснак, а також актор і режисер Серж Аведікян.

«Події фільму «Атлантида» розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання», – так описують автори зав'язку історії.

Раніше фільм «Атлантида» потрапив до довгого списку Премії Європейської кіноакадемії і був висунутий на номінацію «Оскар» від України. В Україні фільм вийде в прокат із 5 листопада.

Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю, яке визначають глядачі, отримав американський фільм «Вечеря в Америці» Адама Ремейера.

Один з двох призів міжнародної асоціації кінопреси ФІПРЕССІ отримав український фільм – «Бєс» Єгора Трояновського (інтерв'ю із ним виходило на Радіо Свобода). Другу премію критиків отримала короткометражка «Чачь?» Віталія Гавури.

Також пов'язаний із Україною фільм переміг у конкурсі європейських документальних фільмів. Це стрічка «Воєнні канікули» німецького режисера Моріца Шульца. В ній розповідається історія кількох підлітків, які проходять вишкіл в одному з тренувальних таборів.

Найкращими фільмами в національній програмі ОМКФ стала короткометражна стрічка «Прощавай, Головін» Матью Ґрімара і повнометражний фільм «Не все буде добре» Адріана Пірву і Олени Максьом. Вони ж отримали призи за найкращу режисерську роботу. Найкращою українською акторкою журі визнало Марію Хомутову за роль у стрічці «Двоє» Владислава Вітріва, а приз глядацьких симпатій отримав мультфільм «Віктор_Робот» Анатолія Лавренишина.

У міжнародному конкурсі найкращими акторками були визнані Лідія Ліберман, Деніз Каррізо і Аґустина Малале з фільму «Материнство» Маури Дельперо, найкращим режисером Фабріс дю Вельс, який зняв фільм «Обожнювання». Також спеціальну згадку журі заслужили фільми «Служителі» Івана Остроховського і «Ти помреш у двадцять» Амджаж Абу-Алала.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Забруднення води біля ...
Наступна новина: Рівненщина: у скупників на ...

КОМЕНТАРІ