У світі сотні тисяч людей з психічними розладами заковані у кайдани – правозахисники

У світі сотні тисяч людей з психічними розладами заковані у кайдани – правозахисники

07.10.20 12:55 0 380
Сотні тисяч людей з психічними розладами утримують насильно, зокрема закованими у кайдани, у всьому світі. Про це мовиться у доповіді правозахисної групи Humans Rights Watch.

«Чоловіки, жінки і діти, деяким з яких всього 10 років, прикуті ланцюгами або зачинені у замкнених просторах на тижні, місяці і навіть роки приблизно в 60 країнах Азії, Африки, Європи, Близького Сходу та Америки», – мовиться у доповіді.

У звіті йдеться про людей з психічними розладами, яких часто насильно утримують сім'ї у власних будинках, або ж які перебувають у переповнених установах з антисанітарними умовами, проти їх волі через широко розповсюджену практику їх стигматизації та відсутність послуг психологів.

«Багатьох змушують їсти, спати, мочитися і випорожнюватися на одній і тій же крихітній площі. У державних або приватних установах, а також в традиційних або релігійних лікувальних центрах їх часто змушують голодувати, приймати ліки або трав'яні відвари і піддають фізичному і сексуальному насильству», – наголошують правозахисники.

У звіті зазначається, що в той час як низка країн приділяє значну увагу проблемі психічного здоров'я, практика приковування хворих і далі лишається поза увагою. Правозахисники наголошують, що наразі не вистачає даних та не існує скоординованих міжнародних або регіональних зусиль щодо викорінення цієї практики. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ООН: пандемія коронавірусу може призвести до кризи психічного здоров'я у світі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Канцлер Німеччини ...
Наступна новина: Кошти на виплату підвищених ...

КОМЕНТАРІ