На Тернопіллі пласт дозволяє молоді та дорослим об'єднатися для виконання громадських ініціатив,— Віктор Устенко

На Тернопіллі пласт дозволяє молоді та дорослим об'єднатися для виконання громадських ініціатив,— Віктор Устенко

10.10.20 11:05 0 577
На Тернопільщині триває дводенний пластовий вишкіл. На захід зібралися пластуни зі всієї області.

Як зазначає заступник директора Тернопільського обласного пластового вишкільного центру Богдан Парастюк, захід проводиться для того, аби залучити до Пласту нових духівників. Учасників познайомлять з традиціями, розкажуть про пластові методики виховання тощо.

Вперше на такому вишколі побувала Людмила Шушкевич. Жінка приїхала із Вишнівця, щоб дізнатися про організацію Пласт та надалі залучати свої учнів до патріотичного виховання.

«Хочу дізнатися про Пласт, структуру організації та методики виховання дітей. Отриманні знання згодом використаю як на своїй роботі, так і у недільній школі. Адже діти інколи залишаються сам на сам із собою і втрачають життєві орієнтири. Тому, патріотичне виховання, релігійне наставництво є надзвичайно важливим для сучасної молоді», - розповідає учасниця пластового вишколу Людмила Шушкевич.

Сам захід проводиться в обласному пластовому вишкільному центрі, що у Скоморохах. Цю будівлю Пласт отримав у підпорядкування понад рік тому. За цей час зроблено чимало. У приміщенні центру частково проведено внутрішні роботи та облаштований великий зал для занять. Допомогли спонсори та пластуни з-за кордону. Також Тернопільська облдержадміністрація працює над тим, щоб такі успішні проєкти підтримувалися обласними програмами.

«Пласт – це ціла система, яка дозволяє молоді, дорослим об'єднатися для виконання громадських ініціатив. Саме такі організації, які працюють системно, демонструють хороші результати і роблять великий внесок у патріотичне виховання молоді, потребують підтримки. Тому ми працюємо над створенням програми підтримки громадських організацій», - додає заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Всесвітня продовольча ...
Наступна новина: 9 жовтня оголосять лауреата ...

КОМЕНТАРІ