Роль освітлення в інтер'єрі

Роль освітлення в інтер'єрі

10.10.20 02:01 0 3289

Освітлення та освітлювальні прилади створюють свій індивідуальний стиль будинку. План і схема освітлення повинні бути не тільки практичними, а ще й декоративними. Під цим мається на увазі не тільки наявність центральної люстри, настінних бра і настільної лампи. Освітлення також може складатися з точкових світильників різного кольору, яскравість яких можна самостійно налаштовувати. Також сюди входить світлодіодне та софітне освітлення. До речі, в інтернет-магазині https://www.linija-svitla.ua/, ви безпосередньо можете придбати якісні освітлювальні прилади за доступною ціною.

Яку роль освітлювальні прилади грають в інтер'єрі?

Правильно розташовані освітлювальні прилади дають можливість готувати їжу, прибирати по дому, читати, прати та робити інші повсякденні справи. Крім цього освітлення повинно створювати атмосферу для розслаблення і гармоніювати з інтер'єром.

Продумане освітлення дозволяє підкреслити вік деяких частин кімнати, створити гарний перехід світлотіні, виділити або приховати будь-яку область кімнати. Навіть вишукані меблі, ексклюзивна обробка приміщень та інші декоративні елементи без добре продуманого освітлення будуть здаватися плоскими та нудними. Світло і тінь дуже важливі в сприйнятті приміщення.

Ефектне освітлення комбінується з декількох елементів:

  • Фонове освітлення. Воно задає «початкову точку» всього сприйняття освітлення. Воно потрібне для кожної кімнати. Зазвичай для цього служать стельові підвісні світильники — кидаючи світло на центр кімнати, кути вони залишаючи в півтіні. Люстри або втоплені в стелю світильники можуть висвітлювати або широкий простір, або концентруватися острівцями світла.
  • Локальне освітлення. Часто світло потрібен лише в певному місці. Приклад локального освітлення — настільна лампа. Гнучка ніжка дозволяє зробити лампу більш універсальною — з її допомогою можна висвітлити потрібну область робочої зони. При формуванні куточка для читання лампу потрібно розташовувати так, щоб вона світила на книгу, але не в очі. Тому її краще розташовувати високо вгорі або ззаду. Локальне освітлення дуже корисно на кухні — над робочою поверхнею столу, а також для домашніх справ (типу шиття, в'язання, пайки й т. п.).
  • Акцентоване освітлення. Воно підсвічує цікаві архітектурні елементи, рослини, картини або колекції. Освітлювальні прилади чіткої спрямованості розташовуються зверху, знизу, збоку або під певним кутом щодо об'єкта. Вузькі промені світильників використовують ефект переходу яскравого світла в тінь. Наприклад, світло падає на верхню частину красивою вазою, а нижня її частина залишається в тіні. Картини висвітлюються сфокусованим потоком світла. Однак важливо не переборщити — щоб картини не виглядали як на виставці (якщо ви звісно не хочете цього ефекту).

Висновок

Слід пам'ятати, що надто яскраве освітлення може напружувати очі та тримати в перезбудженні нервову систему. Потрібно продумати ще й зону відпочинку в спальні або вітальні, з неяскравим м'яким світлом. Перед покупкою освітлювального приладу попросіть його включити — при включенні світла колір абажура змінюється. І по включеному приладу краще визначати: підходить він для вашого інтер'єру чи ні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 107)
Попередня новина: Как выбрать поставщика ...
Наступна новина: Поверховий електрощит: що ...

КОМЕНТАРІ