Як правильно вибрати автошколу в Києві?

Як правильно вибрати автошколу в Києві?

10.10.20 03:00 0 1884

Перш ніж почати навчання в автошколі, необхідно пройти медичну комісію встановленого зразка на відповідну категорію транспортних засобів. Якщо у вас не буде протипоказань, то ви отримаєте медичну довідку. Після отримання цієї довідки вам необхідно буде вибрати автошколу, яка буде влаштовувати вас по всіх параметрах. Далі, ми безпосередньо розглянемо основні параметри, які слід враховувати. Ну а розповість нам про це співробітник київської автошколи "ТАУРУС": HTTPS://taurus-school.kiev.ua/.

При виборі автошколи в Києві слід звертати увагу на:

  • Її розташування. Це один з найважливіших параметрів. Якщо Ви працюєте в центрі, а школа знаходиться на околиці, потрібно враховувати, чи будете Ви встигати в автошколу до початку занять. Також Важливо уточнити, де будуть проводитися практичні заняття. Оскільки часто буває автошкола знаходиться в центрі Києва, а практика проходить на околиці.
  • Час занять. В Києві є багато автошкіл, які пропонують зручний графік навчання (ранкові, денні, вечірні, а також уроки вихідного дня) для тих, хто не встигає пройти навчання в будні дні. Потрібно враховувати, що заняття з теорії повинні бути не менше 3 разів на тиждень, що б пройти повний курс теоретичних лекцій, здати всі заліки та внутрішні іспити. Важливо уточнити, коли працюють інструктори з водіння, чи буде Вам зручно навчатися в будні дні, або ви плануєте проходити уроки водіння у вихідні, ранковий час перед роботою, або вечірній час після роботи.
  • Автопарк. Необхідно уточнити кількість навчальних авто на Вашій філії з відповідними Вам характеристиками: (легкове авто, кросовер, позашляховик, з яким типом КПП автомат / механіка). Зверніть увагу, на те, що ряд київських автошкіл, маючи велику мережу філій, надають всього по 1-2 авто на філію, в результаті учні таких філій фізично не встигають пройти повний курс занять з водіння, і навчаються по 3,5-4 місяців).
  • Автодром. Дуже важливою є наявність у школи автодрому, аналогічного тому, де будете складати іспит в сервісному центрі МВС, який необхідний для відпрацювання екзаменаційних елементів. Ряд автошкіл не проводять навчання на автодромі, або навпаки проводять всі заняття на автодромі, і після самостійного виїзду учня в місто трапляється шок, адже він звик до того, що на автодромі немає автомобілів, а в умовах столиці, таке буває дуже рідко.
  • Вартість повного курсу навчання та приховані платежі. Перед початком навчання потрібно розуміти бюджет всього курсу навчання в автошколі, щоб в результаті вартість навчання не змінилася у 2-3 рази. Наприклад, вартість навчання в автошколі була заявлена на рівні 4500 грн. Спочатку потрібно розібратися в тому, скільки коштує теорія, і скільки буде коштувати заняття з водіння, якщо Вам не вистачить початкового курсу. Тому що в цей курс у Вас буде входити одне заняття з теорії в тиждень, і всього 8 уроків по 60 хвилин, чого категорично не вистачить для початкового навчання та успішного складання іспиту з теорії та водіння в сервісному центрі МВС. Хотілося б акцентувати Вашу увагу, на те, що згідно з наказом МВС, МОН та міністерства інфраструктури, курс практичного навчання повинен бути не менше 40 годин практики, а це 20 занять з водіння по 2 академічні години (45 хвилин). Якщо вартість спочатку занижена, Вам доведеться доплачувати за практичні заняття за підвищеним тарифом, і згодом, курс навчання в автошколі замість 4500 гривень, обійдеться в 9-10 тисяч гривень. Тому уточнити це потрібно ще до укладення договору на навчання. Для цього поставте наступні запитання: Як буде відбуватися оплата? Чи можлива поетапна оплата? Яка вартість теоретичної частини, скільки коштують курсові заняття, і яка вартість додаткових уроків з водіння, якщо не вистачить основного курсу? Що буде, якщо пропустити заняття з теорії або водіння? Чи потрібно платити за внутрішній іспит та його перездача? Чи можна змінити інструктора з водіння, якщо він Вас не влаштовує? Чи представляє автошкола учня в сервісному центрі, або він складає іспит в індивідуальному форматі?
  • Навчальні матеріали. Необхідно обов'язково запитати чи надає автошкола навчальні матеріали під час навчання, літературу та додаткові консультації з викладачами. Також дізнайтесь про наявність навчальних класів для здачі заліків після лекцій і внутрішнього іспиту, онлайн консультації з викладачами, онлайн автошколу з проведенням занять у зручний для Вас час і місці, додаткові відеолекції для кращого розуміння матеріалу. Чи все це входить до первісної вартості або ж це платні послуги.
  • Відгуки. В першу чергу порадьтеся з рідними, знайомими, можливо вже хтось проходив курс навчання і порекомендує Вам конкретну автошколу, або навпаки застережуть від вибору неякісної автошколи. Перегляньте відгуки на сайтах самих автошкіл, але враховуйте що деякі автошколи, можуть самі собі писати відгуки, тому діліть такі відгуки 50 на 50. Виберіть кілька автошкіл, прийдіть на співбесіду з адміністрацією, подивіться на навчальні аудиторії та оснащення. Поспілкуйтеся з викладачами, інструкторами, також прислухайтеся до учнів, які можуть в цей момент проходити навчання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: У Рівненській області на ...

КОМЕНТАРІ