Євро тара: що це таке?

Євро тара: що це таке?

14.10.20 22:52 1 1303

Євро тара — це спеціальна упаковка для зберігання / перевезення речовин і вантажів. Деяку продукцію зовсім не можна переміщати без спеціальної ємності. Перед виробником постає питання: "Яку тару краще вибрати?". Все залежить від специфіки підприємства, наскільки вигідним є те чи інше рішення. Далі, ми розглянемо основні різновиди євро тари. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Тара-Т": tara-t.com.ua, в якої безпосередньо можна придати пластикову та дерев'яну євро тару в Харкові та Херсоні.

Класифікація євро тари

Правильний вибір тари полегшить процес зберігання і транспортування, забезпечить цілісність та безпеку. Але речовини й продукція в цілому мають різні властивості, відповідно євро-тара теж виготовляється з різних матеріалів і має різні характеристики.

За матеріалом виготовлення євро тара буває:

  • жорсткою (дерево, скло і ДСП);
  • напівтвердою (пластмаса або картон);
  • м'якою (тканина, плівка і полімери).

Як правило, необхідність в упаковці виникає з легко псуються речовинами під впливом зовнішніх факторів. Наприклад, це можуть механічні, кліматичні або біологічні. Призначення євро тари — захистити продукт від вищезгаданого впливу. Якщо ж будь-який з них відсутній, то використання євро тари не обов'язкове.

Виходячи з форми євротари, це можуть бути:

  1. Ящики. Це прямокутна тара, що може бути металевою, пластмасовою або ж виготовленою з фанери чи дощок. У процесі виготовлення застосовують сталеву окантовку або дерев'яні бруси для зміцнення конструкції. Ящики вельми ефективні в транспортуванні та зберіганні важких вантажів, або предметів, які б'ються.
  2. Бочка. Це євро тара циліндричної форми. Матеріал виготовлення: пластик, деревина і метал. Бочка ефективна в перевезенні рідин і речовин.
  3. Барабан. Це тара циліндричної форми, яка виготовляється з гофрованих матеріалів. Також застосовується фанера, багатошаровий папір. У нього відсутні обручі, а дно зафіксоване стрічкою з металу. Барабан застосовується для транспортування лако-фарбових виробів.
  4. Палети або піддони. Це найпопулярніша євро тара, адже вона є сертифікованою. Іноземні компанії вважають за краще працювати тільки з нею.

Сорти євро тари:

  • Вищий сорт. Це нова тара, без потертостей та тріщин, яка використовувалася не більше 3 разів.
  • Перший сорт. Це міцна вживана тара без тріщин, яка не ремонтувалася.
  • Другий сорт. На ній помітні характерні несильні забруднення та потемніння, а також на ній допускаються тріщини. Окрім того, її, ймовірно, ремонтували.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: 5 моментов,которые нужно ...
Наступна новина: Термокружка Contigo - ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Vit_X - 14.10.20

Хм ... У кожного Абрама своя програма.