У Тернополі відкрили банерну виставку «Проти Голіафа»

У Тернополі відкрили банерну виставку «Проти Голіафа»

15.10.20 09:44 0 492
З нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня Українського козацтва та 78-ої річниці від дня створення Української повстанської армії (УПА) у Тернополі відкрили банерну виставку «Проти Голіафа».

Виставку презентували у національному музеї визвольної боротьби Тернопільщини. Подіє є символічна, адже у свято Покрови Пресвятої Богородиці, музей відзначає 24-річницю від дня заснування.

«Декалог українського націоналіста – “Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї” - це не просто слова. Історія старшого наукового працівника музею політв'язнів Ігоря Олещука це доводить. Він показує нам як потрібно любити Україну. цей дух перейняла молодь, для того, щоб продовжувати розбудовувати нашу державу», - каже заступник голови Тернопільської обласної адміністрації Віктор Устенко.

Проєкт «Проти Голіафа» покликаний розповісти історію жінок і чоловіків з УПА, які кинули виклик двом тоталітарним режимам. Це — Степан Бандера, який не зламався в нацистському концтаборі й не відкликав Акт відновлення Української Держави; Роман Шухевич, який 7 років очолював УПА в найбільших її зіткненнях з радянським режимом; Василь Галаса – автор ідеї «Великого рейду» в Західну Європу, щоб пробити залізну інформаційну завісу; Василь Кук, який розбудовував ОУН у східній Україні та зберіг кадри підпілля після загибелі Шухевича; Євген Грицяк – один із лідерів Норильського повстання, яке пришвидшило кінець ГУЛАГу; Катерина Зарицька — організаторка Українського Червоного Хреста; Ірина Тимочко-Камінська – надрайонна провідниця, бойова командирка, котра ще зі шкільної лави пішла в армію й особисто брала участь у боях; Ілля Оберишин, який 40 років провів у підпіллі, вийшовши тільки після Референдуму за незалежність 3 грудня 1991 року.

Організатор: Центр досліджень визвольного руху. Партнери: Український інститут національної пам'яті та Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ». Над проєктом працювали: Володимир Бірчак, Володимир В'ятрович, Петро Клим, Катерина Ніколаєнко, Олена Шарговська, Назар Ясиневич, Ярина Ясиневич.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Поліція заявила про ...

КОМЕНТАРІ