Герої,які віддали своє життя за волю України,ніколи не будуть забуті,- Володимир Труш

Герої,які віддали своє життя за волю України,ніколи не будуть забуті,- Володимир Труш

15.10.20 08:59 0 521
У День захисника України, у Чорткові вшанували пам'ять керівника управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії, генерал-майора Сергію Кульчицького, який загинув під Слов'янськом у 2014 році.

Покласти квіти до підніжжя пам'ятника та вшанувати хвилиною мовчання героя прийшли представники влади, громадських організацій, волонтери та місцеві мешканці.

«Генерал із серцем солдата — так говорять про Героя України Сергія Кульчицького. Герої, які віддали своє життя за волю України, за її добробут, ніколи не будуть забуті», - каже голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Нагадаємо, що Сергій Кульчицький народився 17 грудня 1963 року, загинув 29 травня 2014 року біля Слов‘янська. Український військовий, генерал-майор, начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України. Герой України 29 травня повинен був завершити своє перебування на сході України та приїхати у Львів, але у це день терористи здійснили напад на вертоліт, в якому перебував генерал. Під час нападу на повітряне судно загинули шість бійців Нацгвардії та шість працівників спецпідрозділу поліції. У червні 2014 р. Кульчицькому посмертно було присвоєно звання «Герой України».

У серпні 2019 року в місті Чорткові відкрили пам'ятник Герою України. Чортків не випадково став місцем встановлення погруддя, адже саме цей край є рідним для батьків Сергія Кульчицького та його дружини. З Тернопільщиною майбутнього генерала пов'язувало ще й те, що з 1992 по 1995 роки він проходив у Тернополі військову службу на посаді заступника командира, а згодом й командира 14-го окремого батальйону Національної гвардії України. Окрім цього, 26 травня 2019 року в приміщенні Великочорнокінецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Чортківського району також відкрито пам'ятник українському військовому, генерал-майору, начальнику управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України, Герою України Сергію Кульчицькому.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ