На Тернопіллі володимир Труш зустрівся з переможцем Global Teacher Prize Ukraine 2020

На Тернопіллі володимир Труш зустрівся з переможцем Global Teacher Prize Ukraine 2020

17.10.20 10:44 0 516
Під час робочої поїздки голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш зустрівся із переможцем Global Teacher Prize Ukraine 2020 Василем Дяківом.

Це Вчитель у третьому поколінні. Він 24 роки працює в Заліщицькій державній гімназії на Тернопільщині та активно впроваджує нові методики навчання.

Ще за довго до початку карантину пан Василь почав активно використовувати новітні технології під час своїх уроків. Класну роботу надсилали на емейли, а уроки візуалізували.

«Я завжди кажу, що перше команда, а наступне це принцип навчатися впродовж життя. Розуміючи, що діти змінюються. Коли я починав викладати, то мої перші учні були 1978 року народження. Зараз же 2005 року народження. Це фактично 27 років різниці. Тому якби я продовжував використовувати методики навчання, які були 10-15 років, то ніколи не був би цікавий сучасним дітям», - каже переможець Global Teacher Prize Ukraine 2020 Василь Дяків.

Минулого року пан Василь подав заявку на конкурс Global Teacher Prize Ukraine. Він увійшов у ТОП-10. Подати повторно заявку на конкурс його спонукало дві речі: дистанційне навчання та запровадження нової номінації «Вчитель громадянської освіти». Однак, як наголошує Василь Дяків, без спільної праці колективу йому б не вдалося здобути перемогу.

«Якщо є бажання дізнатися щось нового, то вчителі звичайно повинні бути попереду. Цього вимагають самі діти та час. Вчителі нашої гімназії беруть участь у конкурсі та залучають учнів. Буває і так, що працюють командами — вчителі та учні, для того , щоб вирішити локальне та глобальні проблеми», - каже директор Заліщицькій державної гімназії Олександра Войчишин.

Вихованці гімназії є переможцями багатьох конкурсі та міжнародних програм. Учнів стажуються у закладах освіти Японії, Нідерландів, Великої Британії, Коста-Рики. А результати здачі ЗНО з історії України вражають - 10 місце в Україні. З української мови – 73.

«Програми в яких берете ваші участь учні – це вражає. Це ще раз доводить той факт, що не потрібно нам хайтеківське приміщення, якщо не має відповідного наповнення 0:23, - каже голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш. - Заліщицьку гімназію знать точно не лише в Україні. Адже діти беруть участь у міжнародних програмах та стажуються у Вашингтоні, Японії, Австрії. Повірте, тернопільські міські школи нині не зможе з вами так легко позмагатися. Тому тепер у мене не має жодного здивування чому вчитель із Заліщиків став переможцем Global Teacher Prize Ukraine 2020».

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації привітав Василя Дяківа та вручив цінний подарунок — персональний комп'ютер. Також, як наголосив Володимир Труш, адміністрація буде підтримувати заклад освіти, щоб гімназія стала безпечним та комфортним середовищем для кожного учня та вчителя, а також забезпечити якісне надання освітніх послуг.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ