Які документи бувають в автомобіля на аукціонах США?

Які документи бувають в автомобіля на аукціонах США?

18.10.20 00:38 1 1617

Попри спроби Кабміну перекрити українцям можливість купувати автомобілі з США (детальніше про це читайте на сайті http://www.avtomir.ua/autolife/theme/zapretyat-li-v-ukraine-avtomobili-iz-ssha/), попит на них стрімко зростає. Це пов'язано з масштабним ринком старих (б / у) авто в Америці, що вражає різноманітністю вигідних пропозицій. Але тут є нюанси. Так, нездатність пройти через митницю може принести не тільки розчарування, але й додаткові витрати. Щоб уникнути подібних ситуацій, звертайтеся до досвідчених фахівців, які допоможуть вам з доставкою машини до України й оформленням всієї необхідної документації.

Про важливість документів на авто з Америки

Не вся документація дозволяє перевозити авто зі штатів в інші країни. Вибираючи автомобіль, зверніть увагу і на документи, оскільки це питання його подальшого транспортування. Якщо папери не в порядку — транспортна компанія може відмовити в експорті авто, і ви втратите свої гроші. Кожен тип сертифіката по-різному впливає на вартість автомобіля та може нести обмеження на торги конкретної групи покупців (приватні / комерційні).

«Clean Title» / «Original» - чистий сертифікат

Сертифікат дозволяє впевнено пересуватися по території штатів. Сюди відносяться авто, що не були в викрадені, не потрапляли в ДТП і не брали участь в подібних страхових випадках. Не виключаються якісь пошкодження та ціна мінімального ремонту.

Це ідеальний тип сертифіката для США, але він не вигідний для покупців з України. Автомобілі з чистою історією коштують значно дорожче інших лотів і складають 5-10 % на аукціоні.

Salvage Title - «утиль»

На американських аукціонах 80 % всього транспорту — автомобілі саме з цим сертифікатом. На цих машинах можна їздити по території США (за умови статусу REBUILT) і транспортувати в інші країни. Даний тип сертифіката визначає, що вартість ремонту автомобіля становить 50 % або більше ціни за авто. Страхові компанії підрахували, що такий ремонт дуже дорогий за максимальними розцінками Америки, але буде вигідний в Україні.

Наприклад, машина виставлена на аукціон за 30,000 доларів, а вартість ремонту - 25,000 доларів. У будь-якому випадку, це вигідний варіант для українців, бо такі автомобілі з урахуванням транспортування / ремонту все одно обійдуться дешевше.

Certificate of Destruction - під списання

Сертифікат Certificate of Destruction або Non-Repairables говорить про те, що в Америці такий автомобіль не можна поставити на облік / застрахувати / отримати на нього номерні знаки. Це списані авто, що не підлягають відновленню. Вони годяться для розбирання на запчастини або експорту. Ціна таких автомобілів дуже низька + проблем з реєстрацією і при митному оформленні в Україні не виникне.

Bill Of Sale / Parts Only / No Title

Найчастіше на автомобілі з таким позначенням дається тільки електронна купча, тому рекомендуємо уникати подібних пропозицій. Оформити та законно транспортувати їх в іншу країну просто неможливо, оскільки самого сертифіката немає. Авто з даною документацією часто продаються без серйозних пошкоджень, але їх також не можна ставити на облік в штатах. Одна вигода для покупця — розібрати їх на запчастини.

Junk Title - барахло

Транспортні засоби з записом «Junk» мають значні пошкодження. Вони складають від 75 % ціни за такий же новий автомобіль. У різних штатах характеристики та вимоги до машин можуть відрізнятися.

Сертифікат отримують автомобілі, що стоять в базі з позначкою «повна втрата». Вони непридатні для американських доріг, тому не можуть повторно реєструватися в США та експлуатуватися.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Доставка їжі: ключові ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
g_y_s_t_a_f - 18.10.20

Большое спасибо. Очень полезная информация