Нацперелік нематеріальної культурної спадщини може поповнитися ще двома елементами

Нацперелік нематеріальної культурної спадщини може поповнитися ще двома елементами

18.10.20 08:05 0 460
Яворівський пиріг та яворівська іграшка, як і український борщ, можуть невдовзі потрапити у Національний перелік нематеріальної культурної спадщини. Це питання буде на порядку денному найближчого засідання експертної ради, повідомили на запит Радіо Свобода у Міністерстві культури та інформаційної політики.

На запитання Радіо Свобода, чому експертна рада на попередньому засіданні не рекомендувала до нацпереліку яворівський пиріг та іграшку, МКІП заявило: «Звернення щодо внесення до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Яворівського пирога та унікальної Яворівської іграшки надійшли до МКІП напередодні засідання експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при МКІП. Дане питання буде винесено на наступне засідання експертної ради, після опрацювання наданих матеріалів».

6 жовтня експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини при МКІП рекомендувала внести до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини п'ять елементів:

* культуру приготування українського борщу»

* технологію створення клембівської сорочки «з квіткою»

* великоднє гуляння «Водити Володара» в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області

* борщівська народна вишивка

* карпатське ліжникарство.

«Ми надіслали звернення вчасно. Єдине, що фахівець, яка розробляла попередній документ перед засіданням експертної ради, допустила якісь технічні помилки. Ми це обговорили, провели нараду, поправили і все. Ми їх надіслали в МКІП і вони обіцяли, що їх розглянуть», – пояснила Радіо Свобода керівниця департаменту культури, нваціональностей та релігії Львівської обласної державної адміністрації Ірина Гаврилюк.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Словаччині готують ...

КОМЕНТАРІ