У Тернопільській університетській лікарні проводитимуть новонародженим дітям операції на серце

У Тернопільській університетській лікарні проводитимуть новонародженим дітям операції на серце

18.10.20 08:05 0 367
Найменшим мешканцям Тернопільщини зможуть проводити операції на серці. Нову послугу надаватимуть на базі Тернопільської університетської лікарні за сприяння Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова.

голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш разом із директором інституту імені М. Амосова Василем Лазоришинцем оглянули потужності медзакладу.

«Операції проводитимуть як новонародженим, так і підліткам. До нині такого роду втручань у нас не проводили, — каже Володимир Труш. – Допомогу нам надаватиме інститут серцево-судинної хірургії імені М. Амосова, як технікою, так і спеціалістами. Відділення кардіохірургії університетської лікарні є надзвичайно потужним. Ми можемо доукомплектувати його з мінімальною кількістю вкладень».

За словами Василя Лазоришинця, дитяча кардіохірургія має суттєві відмінності від дорослої та потребує специфічного обладнання.

«Для відкриття дитячої кардіохірургії медзаклад потрібно буде додатково забезпечити новітнім обладнанням та підготувати вузькоспеціалізованих фахівців. Адже діти — це пацієнти, які потребують особливої уваги. За загальними підрахунками, щоб провести 100 операцій на серце дітям, необхідно буде приблизно 10 млн грн», - додає Василь Лазоришинець, директором інституту імені М. Амосова.

Операції проводитимуть, як на відкритому серці, так і малоінвазивними методами лікування. Останні менш травматичні та не потребують тривалого відновлення.

«Впродовж двох років в університетській лікарні проводили операцію на відкритому серці пацієнтам з патологіями. У лікарні працює спеціаліст з дитячої кардіохірургії. Тому, у нас є усі можливості виконувати хірургічне втручання дітям», - розповідає Василь Бліхар, головний лікар Тернопільської університетської лікарні.

Для додаткової підготовки спеціалісті розглядають варіанти співпраці з інститутом Амосова. Відтак, кращі студенти Тернопільської медичного університету імені І. Я. Горбачевського зможуть проходити інтернатуру не лише в Тернопільській університетській лікарні, а й у національному інституті серцево-судинної хірургії імені М. Амосова.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Словаччині готують ...

КОМЕНТАРІ