МОН: набувають чинності оновлені умови дистанційного навчання у школах

МОН: набувають чинності оновлені умови дистанційного навчання у школах

18.10.20 10:14 0 533
Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти набуває чинності 16 жовтня, повідомляє Міністерство освіти і науки України. Воно розширює можливості для дистанційного навчання учнів – як за дистанційною формою здобуття освіти, так і при використанні технологій дистанційного навчання в інших формах здобуття освіти.

«Дистанційне навчання є перспективною сферою розвитку освіти в умовах її цифровізації. Водночас таке навчання у разі потреби дозволяє забезпечити індивідуальну освітню траєкторію здобувача освіти, а також неперервність освітнього процесу у випадках надзвичайних обставин, які об'єктивно унеможливлюють відвідування закладів освіти», – заявив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

За даними МОН, дистанційна форма здобуття освіти залишається виключно добровільною і потребує подання відповідної заяви про зарахування/переведення від батьків. Але відтепер для навчання за дистанційною формою учням не потрібно мати високий рівень навчання (10-12 балів) – таку можливість має будь-який учень для реалізації індивідуальної освітньої траєкторії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коли і скільки триватимуть карантинні канікули: ситуація по областях

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: The Times запідозрила Росію ...
Наступна новина: Жіночі марші і студентські ...

КОМЕНТАРІ