ЄС засудив порушення перемир’я в Нагірному Карабасі

ЄС засудив порушення перемир’я в Нагірному Карабасі

20.10.20 08:12 0 449
Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель засудив порушення перемир'я в Нагірному Каарабасі, оголошеного Вірменією й Азербайджаном 17 жовтня.

Він закликав міністрів закордонних справ двох країни засудити продовження боїв і дотримуватися перемир'я.

Бойові дії «ведуть до більших страждань цивільних. Це загострює конфлікт між державами і відповідними суспільствами, роблячи загоєння ран ще складнішим», – йдеться у заяві Борреля, оприлюдненій 18 жовтня.

Цього ж дня Баку і Єреван звинуватили один в одного в порушенні нового режиму гуманітарного перемир'я, яке діяло з 18 жовтня з 00:00 за місцевим часом.

Міноборони Вірменії звинуватило Азербайджан у порушенні перемир'я на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі. Про це написала в фейсбуці речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян. За її словами, азербайджанська сторона здійснила артилерійський обстріл у північному напрямку і ракетний обстріл у південному напрямку. Представник міністерства відзначила, що обидві сторони зазнали.

Міноборони Азербайджану пізніше повідомило, що це збройні сили Вірменії порушили режим перемир'я, здійснивши артилерійський обстріл по азербайджанських позиціях на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вірменія й Азербайджан ...
Наступна новина: Чехія: мітинг проти ...

КОМЕНТАРІ