Локшина удон — користь для здоров'я

Локшина удон — користь для здоров'я

20.10.20 23:52 0 1131

В наш час такі страви азіатської кухні, як суші та роли, стали майже незамінним атрибутом будь-якої вечірки чи дружніх посиденьок. Але все більше людей мріють спробувати щось більш екзотичне, наприклад, рибу фугу. Але чи варто ризикувати при цьому власним життям? В японській кулінарії є й більш прості та звичні продукти, якими будь-яка людина може харчуватися без внутрішнього здригання. І мова йде про чудову рисову локшину удон. Ну а що це таке, нам розповість співробітник онлайн кафе "Вайт Спун": https://spoon.od.ua/lapsha-i-ris/udon, в якому безпосередньо можна замовити доставку локшини удон в Одесі.

Що таке удон?

Японія — це країна не тільки рису та суші. Різні макаронні вироби не менш важливі для жителів цієї країни. В Країні сонця, що сходить, їх є дуже багато різновидів.  Локшина удон — одна з найпопулярніших страв в японській кулінарії, її можна назвати місцевою кулінарною традицією. Використовують її як інгредієнт для супів і приготування окремих страв з різними соусами. Відома локшина удон з найдавніших часів, а точніше з дев'ятого століття, коли мандрівний монах Кукай привіз її рецепт з Китаю. У Піднебесній локшину називали «цумянь» і виготовляли з пшеничного борошна у вигляді плоских смужок близько 3 см у ширину.

Японці перейменували її в «удон», причому в кожному регіоні країни товщина локшини різниться. І готують удон в різних частинах Японії по-різному. Наприклад, на сході вважають за краще бульйон з темним соєвим соусом, тоді як на заході додають світлий соєвий соус. Якщо в наших широтах локшину удон для зручності вживання розрізають на шматки, то японці їдять її цілою, не звертаючи уваги на те, що втягування ротом півметрової, покритої соусом локшини виглядає неестетично. Подають удон в залежності від пори року та побажання клієнта в гарячому або холодному вигляді. Готують локшину цікавим способом, для початку викочують довгий і тонкий циліндр з тіста, який потім витягують, складають навпіл і знову витягають.

Користь локшини удон:

  • Перш за все її користь полягає у високій поживності. Продукт насичений вітамінами, мінеральними сполуками та іншими корисними для здоров'я елементами. Холін, тіамін, пантотенова та фолієва кислоти, токоферол — всі ці речовини присутні в складі локшини. А ще в ній є антиоксиданти, що позитивно впливають на стан шкіри, волосся та нігтів.
  • Продукт досить калорійний, але володіє настільки унікальними властивостями, що дієтологи настійно рекомендують його людям, які бажають схуднути. А все завдяки повільним вуглеводам, які повільно перетравлюються, і залишають довге відчуття ситості. А ще повільні вуглеводи не відкладаються складками на ваших боках, а заряджають організм енергією.
  • У локшині містяться речовини, здатні виводити «поганий» холестерин, що робить продукт дуже корисним для підтримки правильного артеріального тиску, зміцнення серця і судин. Особливо це стосується сьогодення удона, приготованого зі спеціально підготовленої води Кансі, що володіє властивостями мінеральної.
  • У складі локшини немає курячих яєць, завдяки чому вона ідеально підходить веганам.
  • Рутин, який міститься в продукті, відповідає за прискорення метаболічних процесів, поліпшення зору та швидке відновлення після фізичних навантажень. Вітаміни групи В також позитивно впливають на здоров'я судин, а ще зміцнюють нервову систему і позбавляють від безсоння.
  • Локшина удон показана спортсменам, оскільки швидко засвоюється, заряджає організм енергією та допомагає відновлюватися після тренувань.
  • Користь локшини удон для чоловіків, полягає у високій поживності та енергетичній цінності продукту. Чоловіки часто страждають захворюваннями серцево-судинної системи, що пов'язано з напруженим ритмом життя і поганою екологією. Удон стане відмінним вибором для правильного харчування, головне дотримуватися розумної міри та не переїдати. Локшина містить речовини, які зміцнюють серце та стінки судин, завдяки чому мінімізується ризик тромбозів і атеросклерозу. Крім того, локшина допомагає швидко відновити сили, тому показана чоловікам, чия діяльність пов'язана з фізичними навантаженнями.
  • Користь локшини удон для жінок полягає у високому вмісті елементів, що відповідають за красу шкіри та волосся. Блискуче здорове волосся і чиста, доглянута шкіра — це лише мала частина переваг, які вас дасть удон.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Нічник для дитячої: що ...

КОМЕНТАРІ