У Мінську суд заарештував затриманих в суботу журналістів

У Мінську суд заарештував затриманих в суботу журналістів

21.10.20 09:44 0 495
У Мінську суд Жовтневого району заарештував на 13 діб журналістку видання Onliner.by Дарину Спевак, пише TUT.BY.

Її звинуватили в участі в несанкціонованому заході і непокорі співробітникам міліції. Вона отримала сім діб за першою статтею і шість – за другою.

Судове засідання відбулося без участі свідків, двох співробітників міліції, які затримували журналістку. Сама Спевак розповіла, що двоє силовиків підійшли, взяли її за лікті і відвели в машину. За її словами, 17 жовтня вона займалася своєю роботою – висвітлювала протести.

Свідок Тетяна розповіла, що вперше бачила таке масове затримання, тому вирішила записати це на відео. За її словами, вона бачила момент затримання журналістки, і Дарина не намагалася втекти або чинити опір співробітникам міліції.

Затримані фотожурналіст Вадим Заміровський і кореспондент Всеволод Зарубін (видання TUT.BY і БелаПАН) отримали по 15 діб арешту: їх звинувачували за тими ж статтями, що і Дарину Спевак.

У білоруських містах 17 жовтня відбулися жіночі марші і студентські акції протесту. Всього того дня силовики затримали 58 людей.

Протести в Білорусі тривають третій місяць. Вони почалися після оголошення результатів президентських виборів, на яких, за офіційними даними, вшосте переміг Олександр Лукашенко. 23 вересня він провів таємну інавгурацію. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МВС Білорусі: під час недільних протестів затримали 280 громадян

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рада безпеки ООН проведе ...
Наступна новина: Мудрість проти Лукашенка: ...

КОМЕНТАРІ