Повторні парламентські вибори в Киргизстані призначили на 20 грудня

Повторні парламентські вибори в Киргизстані призначили на 20 грудня

22.10.20 09:38 0 505
Центральна виборча комісія Киргизстану призначила повторні вибори в парламент країни на 20 грудня. Підготовка до них починається з 21 жовтня.

Раніше ЦВК називала доцільним призначити повторні вибори на 20 грудня, щоб мати можливість підбити підсумки голосування в поточному році.

Центральна виборча комісія також підтримала ідею розширення представництва політичних сил у парламенті і 19 жовтня закликала законодавців до майбутніх виборів ухвалити закони про зниження порогу проходження в парламент для партій і розміру виборчої застави.

Пропонується знизити бар'єр для проходження партій до парламенту з семи до п'яти або трьох відсотків і скоротити виборчу заставу з 5 до 1 мільйона сомів (з 61 тисячі до 12 тисяч доларів).

Політична криза в Киргизстані почалася після парламентських виборів, що пройшли 4 жовтня. Акції протесту з вимогою анулювати результати виборів переросли в заворушення. У ніч на 6 жовтня демонстранти зайняли «Білий дім», в якому засідає парламент і розташований апарат президента.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Conflict Intelligence Team ...

КОМЕНТАРІ