Справа Шеремета: суд відмовився викликати на допит Зеленського,Авакова та Рябошапку

Справа Шеремета: суд відмовився викликати на допит Зеленського,Авакова та Рябошапку

23.10.20 15:00 0 554
Шевченківський районний суд відмовився викликати на допит низку високопосадовців на клопотання захисту підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це суддя Оксана Голуб сказала під час засідання 21 жовтня.

За словами Голуб, суд відхилив клопотання сторони захисту щодо виклику на допит президента Володимира Зеленського, колишніх генеральних прокурорів Юрій Луценка та Руслана Рябошапки, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, його заступника Антона Геращенка, першого заступника голови Національної поліції Євгена Коваля.

Читайте також: Поліція прокоментувала сутички біля суду, який залишив Антоненка під вартою

«Як пояснила сторона захисту необхідність цього допиту: щодо обставини, які їм стали відомі щодо цього провадження. Разом із тим вбачається, що ці особи не були безпосередньо свідками обставин, що підлягають доказуванню в цьому кримінальному провадженню та не є свідками в розумінні статті 65 КПКУ. Що стосується інших осіб – працівників поліції, які є слідчими, або понятих, які брали участь у тих чи інших діях, також ми з цим обсягом будемо визначатись після дослідження письмових матеріалів», – заявила Голуб.

Вона уточнила, що сторона захисту зазначала також свідків, які можуть уточнити час та обставини затримання іншої фігурантки справи Юлії Кузьменко, і що суд визначиться щодо необхідності їх викликати після дослідження матеріалів.

В липні сторона захисту у справі Шеремета заявила про намір викликати на допит до суду Зеленського, Авакова, Рябошапку та Луценка.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Грузія: більшість ...
Наступна новина: Рада безпеки ООН продовжила ...

КОМЕНТАРІ