Вдруге скасовано незаконне рішення Рівненського міського суду

Вдруге скасовано незаконне рішення Рівненського міського суду

25.10.20 08:09 0 469
За принципової позиції Рівненської обласної прокуратури, Рівненським апеляційним судом вдруге скасовано ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області про зміну запобіжного заходу підозрюваному у контрабандному переміщенні з Республіки Польща в Україну 21 кг прекурсоровмісних пігулок.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що житель Рівненської області спільно із своєю дружиною в червні цього року перемістили з Республіки Польща в Україну безпрецедентну партію прекурсоровмісних пігулок «Cirrus», для подальшого виготовлення з них в підпільних лабораторіях психотропної речовини «метамфетамін».

Так, після безпосереднього затримання підозрюваного, з урахуванням позиції слідчого та прокурора, слідчим суддею щодо останнього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Однак, ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області від 16.07.2020, за клопотанням сторони захисту, вказаний запобіжний захід змінено на цілодобовий домашній арешт.

Не погодившись з позицією суду, процесуальним прокурором внесено апеляційну скаргу, за результатами розгляду якої, 28.07.2020 рішення суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу скасовано та постановлено нове, згідно якого підозрюваного в залі суду взято під варту.

Однак, слідчим суддею Рівненського міського суду, не зважаючи на позицію суду апеляційної інстанції, а також доводи органу обвинувачення, 21.09.2020 повторно прийнято незаконне рішення про зміну підозрюваному запобіжного заходу, яке Рівненським апеляційним судом, за скаргою прокуратури, повторно скасовано, а підозрюваного взято під варту в залі суду.

Відповідальність за вчинення вказаного злочину передбачена ч.3 ст. 305 Кримінального кодексу України і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Школи Тернопільщини ...
Наступна новина: США активізували ...

КОМЕНТАРІ