Як вибрати клейові суміші?

Як вибрати клейові суміші?

26.10.20 13:07 0 930

Сухі клейові суміші використовуються в більшій частині у вигляді заміни цементно-піщаних розчинів, і також з метою вирішення спеціалізованих завдань. До речі, якщо вас цікавлять клейові суміші, переходите на сайт litoshop.ru. Фактично всі виробничники клейових сумішей намагаються дати власної продукції деякі властивості, що й спричинило виникнення безлічі видів різних клеїв з різною технічною специфікою та призначенням. Далі, ми детальніше поговоримо що собою представляють клейові суміші та які є їх різновиди. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://stroykan.com.ua/stroitelnye-materialy/stroitelnye-smesi/kleevye-smesi, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Що таке клейові суміші для будівництва?

Штукатурно-клейова суміш являє собою готовий до застосування розчин, в який потрібно лише додати у встановленій пропорції воду. Після висушування клей надійно кріпиться на поверхні завдяки власній адгезії та може заміняти герметик, цвяхи, саморізи, розчин кладки, надійно скріплюючи різні конструкції. Переважна велика кількість видів клейових розчинів використовуються для роботи з гіпсом, цеглою, плиткою з кераміки та керамогранітом, газосилікатними блоками. Також клей використовуємо для роботи з фасадами, а саме для утеплення стін, підшивки стель, а також закріплення об'єктів архітектури.

Склад клейового розчину:

  • речовина для в'язки (в більшості випадків цемент);
  • мілкодисперсний пісок;
  • модифікуючі добавки (в більшості випадків полімерні елементи);
  • водний інгібітор.

Роль модифікатора полягає в доданні стійкості до морозів, якостей теплоізоляції, підвищенні адгезії, прискорення або уповільнення циклу життя розчину, а також поліпшення його пластичності. Також до складу клейової суміші входять:

  1. гіпс;
  2. бітум;
  3. смоли на епоксидній основі;
  4. ПВА та різні мінеральні добавки.

Види клейових сумішей

Загалом клей можна поділити по сфері використання:

  • Для газобетону. Із застосуванням подібних розчинів можна будувати споруди заввишки не вище 9 поверхів. У цьому випадку застосовується клей для того, щоб при невеликій товщині забезпечити заповнення всіх порожнин пластичним розчином. Розчин з цементу і піску осідає, і потребує набагато більшої товщини шару, завдяки цьому при будівництві будинків з газобетонного блоку і газоблоку використовуються як раз клейові суміші. Окрім того, клей з мішка відразу готовий до використання, це забезпечує стабільну якість та рівні технічної специфіки кладки в самій різній точці будинку. Звертаємо увагу на наявність зимових видів клею, які дозволяють виконувати роботи навіть в умовах негативних температур, іншими словами круглий рік.
  • Для керамічної плитки та керамограніту. За складом цей клей нагадує попередній вид, але відрізняється дуже високою міцністю, пластичністю та адгезією. Клей для плитки набагато краще фіксує об'єкти після висушування, у нього дуже висока міцність на скручування та натяг. Оскільки вага керамічної плитки дуже велика, а шар складу — маленький, для фіксування матеріалів для облицювання головне використовувати хороші клейові склади. Цей вид розчинів також підійде для наклеювання скла, керамічного граніту на підлогу, гранітних і мармурових плит. Певні види плиткових клеїв мають у своєму складі елементи, що підвищують захист від негативного впливу вологи після висихання розчину. Його зручно застосовувати для роботи в сантехнічних вузлах, туалетах, при підлоговій обробці в приміщеннях з басейном. Є також клейові склади для укладання керамічної плитки та керамічного граніту на фасадах будівель, вони можуть застосовуватися, в тому числі, і з метою проведення робіт з оздоблення (становлення укосів, арок).
  • Клейові суміші для фасадів. Використання дюбелів, саморізів й іншого процесу установки значно зменшує шумо- і теплоізоляцію будівлі, формується ризик пошкодження конструкцій несучого типу, комунікацій в середині стінки. Завдяки цьому при утепленні дому краще застосовувати клейові суміші. Вони використовуються для роботи з пінопластом, мінеральною ватою, OSB й іншими матеріалами. Оскільки клей відноситься до складів, які не піддаються горінню, формується протипожежний бар'єр як із зовнішнього боку, так і зсередини шару теплоізоляції. Рідше фасадний клей застосовується для створення рівної, міцної основи для фасадної обробки (фарбування, облицювання текстурними штукатурками).

Текст сохранен

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Ритуальні послуги: що ...

КОМЕНТАРІ