Кріплення для сталевих радіаторів: що потрібно знати?

Кріплення для сталевих радіаторів: що потрібно знати?

26.10.20 19:39 0 1431

Ефективність теплопостачання залежить від справної роботи радіаторів опалення, які встановлюються в опалювальних приміщеннях і від їх встановлення. Монтаж охоплює і під'єднання батарей до контуру, і правильне кріплення для сталевих радіаторів. Для цих цілей застосовуються кронштейни різної конструкції, які дозволяють зафіксувати їх на підлозі або стіні. Серйозний підхід до цього дозволяє правильно вибрати необхідний вид і кількість кріплень, а також визначитися зі способом його монтажу. При цьому необхідно звертати увагу на:

  • розміри сталевих радіаторів;
  • матеріал стін в кімнаті;
  • розміри віконних прорізів;
  • дизайнерські особливості кімнати.

Тип кріплень

Сталеві радіатори — це популярний вид опалювальних приладів. Вони популярні завдяки доступній ціні, простоті монтажу та вазі. Оскільки важать вони відносно мало, їх можна кріпити до стін з будь-яких матеріалів.

Є 2 види установки радіаторів:

  1. кріплення до стіни;
  2. кріплення до підлоги.

Кріплення для сталевих радіаторів до стіни є найпоширенішим видом установки та застосовується найчастіше. Монтаж до стіни здійснюється за допомогою кронштейнів, які завжди йдуть в комплекті радіатора. Кріплення до підлоги проводиться найчастіше за потребою. Наприклад, це необхідність під'єднати радіатор до труб на підлозі, і зробити це акуратно. Підлогове кріплення ніколи в комплекті зі сталевими батареями не йде.

Кріплення до підлоги передбачає 4 точки кріплення: 2 знизу і 2 зверху. Кріплення встановлюється з внутрішньої сторони радіатора, тому візуально дизайн приміщення це не псує.

Найчастіше сталеві панельні радіатори продаються з необхідним кріпильним елементом, але часто вони губляться або виходять з ладу, тому є необхідність в їх придбанні окремо. Комплектуючі для радіаторів випускаються тих же брендів, що і самі радіатори. Тому можна без проблем підібрати відповідне кріплення, яке підходить конкретній моделі опалювальної системи. Але до цього вибору треба підходити відповідально, оскільки саме від кріплення залежить безпека, ефективність роботи та довговічність радіатора.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Ритуальні послуги: що ...
Наступна новина: Історія Формули-1

КОМЕНТАРІ