На Тернопільщині планують створити геологічний заказник

На Тернопільщині планують створити геологічний заказник

28.10.20 13:22 0 495
У межах Придністровського карстового району планують створити Геологічний Парк (Національний природний заповідник) «Печери Поділля (Тернопілля)». Його завданням стане розвиток печерних та карстових туристичних маршрутів.

«Печери — найбільші природні дива, які можна зустріти на Тернопільщині, — каже заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко. —Натомість ми маємо надзвичайно низький рівень охорони комплексу печер. На наземній частині територій проводяться господарські роботи. Не впорядкована туристична діяльність. Проводяться несанкціоновані дослідження. Усе це може призвести до непоправних втрат екосистеми. Тому ми ініціювали створення Геологічного Парку "Печери Тернопілля"».

Відтак на базі Парку планують проводити навчання фахівців туристичного супроводу, що працюють на туристичних об'єктах та маршрутах, пов'язаних з печерами. Також на працівників заповідника буде покладено роботу з розробки, узгодження та організації системи контролю і регламентації відвідування печер регіону, зокрема, в некомерційних розвідувально-дослідницьких цілях.

До слова, Придністровський карстовий район займає площу майже 8 тис. м? на півдні області. Завдяки активним дослідженням спелеологів, протяжність печер постійно збільшується.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія: сахалінського ...

КОМЕНТАРІ