СБУ заявляє про затримання розшукуваного бойовика «ЛНР» поблизу Трьохізбенки

СБУ заявляє про затримання розшукуваного бойовика «ЛНР» поблизу Трьохізбенки

28.10.20 13:21 0 461
Контррозвідники Служби безпеки України затримали ймовірного бойовика незаконного угруповання «ЛНР», який перебував у розшуку за підозрою в участі в терористичній організації. Про це СБУ повідомляє 26 жовтня.

За повідомленням, співробітники СБУ затримали його спільно з військовослужбовцями 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Збройних сил на лінії зіткнення поблизу села Трьохізбенка.

Читайте також: СБУ: бойовика «ЛНР» засудили до 5,5 років ув'язнення

«За даними слідства Служби безпеки України, уродженець Сватівського району приєднався до російсько-терористичних угруповань наприкінці 2014 року. У складі так званої «4 Окремої бригади 2 АК НМ ЛНР» він з 2015 року брав участь у бойових діях проти сил Антитерористичної операції/Операції об'єднаних сил», – повідомляє пресслужба правоохоронного органу.

Затриманому повідомили про підозру за статтею про «створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації». Ця кваліфікація передбачає від восьми до 15 років ув'язнення з можливістю конфіскації майна.

Читайте також: СБУ затримала ексбойовика «ЛНР», який брав участь у захопленні адмінбудівель у Сєвєродонецьку

Його взяли під варту, зараз триває досудове слідство.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівник ВООЗ закликав ...
Наступна новина: На Тернопільщині планують ...

КОМЕНТАРІ