У Росії хочуть заборонити порівнювати сталінський СРСР і нацистську Німеччину. Путін підтримав ідею

У Росії хочуть заборонити порівнювати сталінський СРСР і нацистську Німеччину. Путін підтримав ідею

30.10.20 10:43 0 494
Президент Росії Володимир Путін підтримав ідею на законодавчому рівні заборонити порівнювати дії комуністичного СРСР і нацистської Німеччини. З ініціативою посилити відповідний закон виступила голова комітету Державної думи з культури Олена Ямпольська, повідомляють 28 жовтня російські державні інформагенції.

Ямпольська заявила, що в Росії публікуються книжки, в яких порівнюються дії солдатів Червоної армії та нацистської Німеччини. «Я вважаю, що якщо редакторам у наших видавництв не вистачає розуму, совісті й гидливості, щоб вилучати такі пасажі, їм слід допомогти законодавством. Мені здається, у нас є моральне право посилювати закон, коли йдеться про осквернення нашої історичної пам'яті», – заявила Ямпольська.

Путін погодився з ініціативою Ямпольської. «Потрібно акуратно, звичайно, але зробити. Але якщо в деяких країнах за заперечення геноциду вірмен передбачено кримінальне покарання, нам сам бог велів, напевно, включати відповідні механізми для захисту зовсім недавнього минулого», – заявив глава російської держави. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Брехня, маніпуляція та замовчування» – перші реакції з України, Польщі та Чехії на статтю Путіна про Другу світову війну

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині за ...

КОМЕНТАРІ