Конфлікт у Нагірному Карабасі: кількість загиблих росте,представники сторін зустрінуться з ОБСЄ

Конфлікт у Нагірному Карабасі: кількість загиблих росте,представники сторін зустрінуться з ОБСЄ

30.10.20 10:28 0 528
Міністри закордонних справ Вірменії та Азербайджану планують зустрітися з представниками держав-співголів Мінської групи ОБСЄ – Сполучених Штатів, Франції та Росії – в Женеві 29 жовтня. Ці зустрічі плануються на тлі нових випадків насильства в спірному регіоні Нагірного Карабаху.

За заявою Мінської групи, зустрічі матимуть на меті «обговорити, досягнути угоди і почати впроваджувати всі кроки, необхідні для досягнення мирного врегулювання в конфлікту в Нагірному Карабасі, відповідно до таймлайну, який ще належить узгодити».

Як заявили фактичні представники самопроголошеного Нагірного Карабаху 29 жовтня, в ході конфлікту загинула ще 51 людина, що підвищує загальну кількість загиблих до 1 119 людей.

Читайте також: Путін та Ердоган удруге за місяць обговорили ескалацію в Нагірному Карабасі

У регіоні, який контролює Вірменія, звинуватили азербайджанських військових у обстрілі цивільних поселень протягом ночі. Своєю чергою, Міністерство оборони Азербайджану заявило, що її солдати зазнали обстрілу в районі Горанбой на півночі Нагірного Карабаху.

28 жовтня Азербайджан і Вірменія заявили про загибель цивільних у міських місцевоястях через бойові дії. При цьому обидві сторони заперечують, що їхні військові мали за мішені цивільні об'єкти.

Баку заявило про 21 загиблого цивільного і 70 поранених в ході атаки на азербайджанське місто Барда. Раніше того ж дня стало відомо про чотирьох цивільних в ході інших атак. Азербайджан не розкриває даних про військові втрати, однак стверджує, що загалом в ході загострення загинули 69 мирних жителів, ще 322 поранені.

Єреван натомість звинувачує азербайджанських військових у нападі на цивільні райони в Нагірному Карабасі, в тому числі обстрілах лікарні та пологового будинку в головному місті регіону Степанакерті. Ракетний обстріл пошкодив будівлі, але ніхто не загинув. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Нагірний Карабах: вірменські селяни воюють проти азербайджанських військових (фотогалерея)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Селянам Тернопільщини ...
Наступна новина: На Тернопільщині триває ...

КОМЕНТАРІ