Справа про 57 мільярдів доларів: Росія просить Нідерланди зупинити виконання рішень у справі ЮКОСа

Справа про 57 мільярдів доларів: Росія просить Нідерланди зупинити виконання рішень у справі ЮКОСа

30.10.20 09:57 0 455
Росія звернулася до Верховного суду Нідерландів із проханням зупинити виконання рішень за позовами колишніх акціонерів компанії ЮКОС, яким російська влада має виплатити 57 мільярдів доларів. Про це повідомляють російські державні інформагенції з посиланням на уповноваженого Росії при Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) Михайла Гальперіна. Засідання призначене на 30 жовтня.

Верховний суд Нідерландів має оцінити аргументи Росії про численні, на її думку, юридичні помилки в рішенні. Російське міністерство юстиції стверджує, що Апеляційний суд Гааги, який зобов'язав Росію виплатити компенсацію, знехтував тим, що позивачі не були сумлінними інвесторами і неодноразово порушували антикорупційне законодавство. За версією російської влади, колишні акціонери ЮКОСа заволоділи активами шляхом підкупу чиновників, які відповідали за приватизацію.

Компенсацію в 2014 році присудив Третейський суд у Гаазі. У рішенні вказувалося, що Росія фактично експропріювала компанію у її законних власників. За версією суду, влада країни спеціально домагалася банкрутства компанії, щоб отримати її активи і прибрати керівника ЮКОСа Михайла Ходорковського з політики. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія оскаржила рішення суду про виплату 57 млрд дол акціонерам ЮКОСа

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у 2020 році ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ