Як правильно вибрати алмазний диск?

Як правильно вибрати алмазний диск?

03.11.20 16:10 1 1145

Сучасне будівництво неможливо уявити без використання різних алмазних дисків. Вони застосовуються для різання натурального каменю, керамічної плитки, бетону, цегли та навіть асфальту. Всілякі верстати й ручні машинки без них теж часом стають марними. Далі, ми розглянемо основні критерії вибору алмазних дисків. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://distar.ua/ru/catalog/diski-almaznye-dlya-plitkorezov/, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Правила вибору алмазних дисків

Охолодження

Алмазні диски для різання бувають:

  • з водяним охолодженням;
  • без водяного охолодження.

Перші найчастіше зустрічаються на великих установках і стінорізних верстатах. Охолодження потрібне для запобігання перегріву через високі навантаження. Диски, які ріжуть без води, використовуються на ручних кутошліфувальних машинках (болгарках).

Тип ребра

За цим параметром алмазні диски бувають:

  1. Сегментними. Мають великий діаметр і використовуються на плиткорізах, верстатах й іншому великому обладнанні. По краю диска напаяні невеликі алмазні сегменти.
  2. Турбованими. Мають ребристою поверхнею, застосовуються для розтину каменю, кахлю, бетону, а також шліфування різних матеріалів на високих швидкостях.
  3. Суцільними. Дозволяють виконувати чисте і точне різання, підходять для обробки натурального каменю та кераміки. Найчастіше використовуються при створенні декоративних елементів, витворів мистецтва та в ході реставраційних робіт.

Окрім того, щоб не помилитися з вибором алмазного диска, при покупці треба врахувати тип машини, на яку планується його установка, і вид матеріалу, який буде оброблятися. Для виконання різу великої глибини краще придбати коло відповідного діаметру, але не можна забувати й про обладнання, на якому будуть виконуватися роботи. Диск повинен йому відповідати.

Крім цього, вкрай важливий розмір внутрішнього отвору круга — він має точно збігатися з діаметром валу машини. Зазори між цими елементами неприпустимі.

Від типу матеріалу буде залежати форма зубів придбаного диска. Різні по щільності вироби вимагають обробки тільки певними колами з алмазним напиленням, а деякі м'які матеріали краще різати дисками без зубів.

Після покупки важливо з усією відповідальністю поставитися до установки алмазного круга на обладнання та ознайомитися з вимогами безпеки, адже неправильне використання різця може привести до його швидкої поломки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 126)
Попередня новина: Полезные советы для ...
Наступна новина: Чому варто звернутись за ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
navsegda24 - 03.11.20

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.