Як вибрати візажиста?

Як вибрати візажиста?

04.11.20 13:02 0 731

Професія візажиста в наш час стала дуже популярною, і багато жінок хочуть скористатися послугами цього спеціаліста. А тут виникає логічне питання: "Як його правильно вибрати?". Нумо розберімося. Ну а допоможе нам в цьому професійний візажист — Катерина Калиниченко, яка безпосередньо надає послуги візажу в Києві (детальніше читайте на сайті beauty-artist.com.ua).

Важливі критерії вибору візажиста:

  • Візажист повинен розуміти та дотримуватися правил гігієни. Пам'ятайте, що за допомогою брудних кистей та рук можна переносити від клієнта до клієнта підшкірних кліщів, герпес і вірусні інфекції. Тому перед початком макіяжу візажист зобов'язаний вимити та продезінфікувати руки, використовувати тільки чисті кисті або спонж для накладання баз під макіяж, тональної основи, жирних коректорів, помад і блисків для губ. Для змішування жирних текстур візажист повинен мати спеціальну палітру або змішувати всі текстури на тильній стороні руки, але ні в якому разі не занурювати кисті в баночки та палітри із засобами! Поверхня, на якій лежать кисті — також повинна бути чистою. Не можна довіряти зовні неохайному та брудному візажисту, який ігнорує логіку, техніку безпеки та загальнолюдську повагу до клієнта.
  • «Хороший візажист той, у якого багато нагород» - міф. Хороший візажист той, який має необхідну базу знань, вміє її застосовувати, хоче кожного клієнта зробити кращим і готовий віддавати частинку себе під час макіяжу. Якщо майстер не бажає створити якісний та оригінальний результат, то він подібний до працівника заводу, який день у день перекладає однотипні деталі. Робота виконана, але вона позбавлена індивідуальності.
  • «Важливо, у кого майстер навчався» - міф. У школі навчалися всі та 80 % дорослого населення країни мають атестат. Але оцінки та здатності у всіх різні. Розумніше буде попросити переглянути роботи майстра за останні півроку (саме його роботи, а не приклади картинок з інтернету). Пам'ятайте, що фото часто піддаються обробці в фотошопі, але на вас будуть дивитися при натуральному освітленні без обробки. При можливості поспостерігайте за майстром в процесі роботи. Якщо результат вас задовольняє — ви знайшли для себе особистого генія принаймні на 1 раз.
  • Розпитайте, якою косметикою користується майстер при нанесенні макіяжу. Пам'ятайте про те, що якість косметики — це стійкість, інтенсивність і гіпоалергенність макіяжу. Без цих важливих факторів ви будете виглядати не досить блискуче.
  • Уточніть, чи виїжджає майстер до клієнтів додому або в нього є обладнаний зручний кабінет. Звичайно, коли майстер приїжджає до вас додому — це зручно. Але пам'ятайте про те, що у вас немає необхідних умов для якісної роботи візажиста (правильно підібране світло, високий стілець, достатньо місця для розподілу косметики...). До того ж часто майстер не може привезти до вас всю наявну у нього косметику — вона досить важка і не поміщається в один кейс. А, значить, і зробити всі фірмові «фішки» не представляється можливим через відсутність матеріалів.
  • «Відомий майстер бере занадто багато грошей, а роботу через зірковість виконує не на всі 100 %» - міф. Серед відомих візажистів є досить прийнятні ціни та душевні майстри. Не забувайте, що ціна формується з урахуванням: якості та асортименту косметики; безцінного досвіду; постійних платних навчальних семінарів, які майстер відвідує; оренди кабінету; реклами... Вартість цього всього далеко не маленька, але й ваша впевненість в макіяжі буде майже 100 %. Звичайно, і серед іменитих майстрів зустрічаються «перевертні». Але це скоріше виняток, чим правило.
  • «Невідомі візажисти погано фарбують» - міф. Є дуже талановиті, віддані своїй справі майстра, які по ряду причин ще не встигли заявити про себе. Вони готові старатися для вас, причому вартість макіяжу, запитувана ними — найчастіше нижча, ніж у відомих майстрів. Але пам'ятайте, що частка ризику все-таки існує — відсутність досвіду іноді підводить. Можливо, є сенс запитати у викладача цього майстра про його уміннях і старанність під час навчання. Але якщо запитувана ціна не на багато нижче ціни відомих майстрів — зважте, чи варто ризикувати.
  • Хороший майстер завжди має достатню кількість та різноманітність аксесуарів для макіяжу та завжди запропонує вам обговорити доцільність їх використання. Під аксесуарами маю на увазі: стрази Swarovski різних кольорів, розмірів і форм; поштучні та стрічкові вії; блискітки та слюди; спрей-фіксатор макіяжу; термальну воду і т. д. Подібне обговорення не свідчить про те, що все це потрібно використовувати на вашому макіяжі або що майстер просто вирішив на вас більше заробити (хоча виключати другий варіант повністю не можна). Хороший візажист керується іншими мотивами: хоче показати та розповісти своїм клієнтам, що макіяж може виходити далеко за рамки звичних тіней, губ і вилиць.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 121)
Попередня новина: Новий наклад книжки про ...
Наступна новина: В 2020 році Нацполіція ...

КОМЕНТАРІ