5 найнадійніших матеріалів для оздоблення стін

5 найнадійніших матеріалів для оздоблення стін

04.11.20 15:15 14 1098

Вибираючи матеріал для оздоблення стін, здебільшого переслідують кілька цілей: естетичність, довговічність і, бажано, прийнятна ціна. На щастя, асортимент товарів у будівельних магазинах України, в тому числі і Конотопа, дозволяє задовольнити ці цілі. Однак якщо на естетику та ціну зважають залежно від смаку та достатку, то довговічність для всіх однакова. Ми підготували для вас рейтинг матеріалів, які традиційно вважаються найнадійнішими для оздоблення стін.

Плитка

Плитка вважається традиційним матеріалом для кухонь і ванних кімнат. Серед сучасних високохудожніх колекцій легко знайти зразки з ефектними фактурами, які ідеально пасуватимуть для декорування інших приміщень, в тому числі і залу. Цей матеріал вважається екологічно чистим, оскільки основною сировиною для його виробництва є глина. Серед переваг: варіативність форм і дизайну, практичність, стійкість до стирання і довговічність – експлуатація можлива протягом 20 років або довше.

Декоративний камінь

Штучний декоративний камінь – це сучасний композитний матеріал, поверхня якого чудово імітує природні камені: граніт, онікс, мармур, малахіт та бірюзу. Але на відміну від природного, він значно легше, що є перевагою при оздобленні стін. При цьому він характеризується не тільки легкістю, але і довговічністю та екологічністю. Однак коштує він недешево, крім того, за своєю фактурою «їсть» простір, тому його здебільшого використовують для декору окремих частин стіни, які найбільш схильні до зносу: ділянки біля дверей, арки, ніші тощо.

Декоративна штукатурка

Одним з найцікавіших покриттів для стін є декоративна штукатурка. За її допомогою ви можете створювати різноманітні стилі декору. Підібравши відповідну текстуру, її можна застосувати у будь-якому приміщенні будинку. Найпоширеніші типи штукатурки:

  • венеціанська штукатурка, що імітує благородний мармур;
  • рельєфні та фактурні для створення об’ємних поверхонь;
  • оксамит;
  • мокрий шовк.

Основними перевагами декоративної штукатурки є різноманітність малюнків, здатність «дихати», повна відсутність запаху під час нанесення, а також підвищені показники міцності.

Стінові панелі

Настінні панелі вважаються практичним і довговічним покриттям. Виготовленні з якісного пластику або MDF, вони прості в установці і не потребують спеціального обслуговування – вологої губки в мильній воді достатньо для чищення. Існує кілька видів стінових панелей, які можна встановити в різних приміщеннях, і на більшість з них надається 15-річна гарантія.

Фарба

Ну і наостанок – фарба. Нею можна обробляти оштукатурений зал – як у випадку простого вирівнювання стін штукатурним розчином, так і у випадку покриття гіпсокартоном. Створене таким чином покриття, можливо й не саме надійне в нашому списку, але практичне, легке в оновленні та дозволяє створити якісний і простий у догляді фон. До того ж, сучасні фарби – на водній основі, латексні, силіконові та акрилові, характеризуються відмінними експлуатаційними показниками. Пофарбовані ними стіни легко мити, а пошкодити саму фарбу можна хіба що навмисно.

Сподіваємось, цей короткий огляд допоможе вам зробити правильний вибір і обраний матеріал дозволить вам не тільки придати стінам своєї оселі вишуканості, а й на десяток років забути про ремонтно-будівельні роботи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Заяви про побиття ...
Наступна новина: 5 преимуществ SEO для ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Repuls3r - 04.11.20

Сенкс. Цікаво, і взагалі корисний у Вас сайт

аватар країна
mcygurd - 04.11.20

Короче, дело к ночи. После статьи реально разморило… Пошел спать.

аватар країна
JQXAHH - 04.11.20

чого струму не придумають ...

аватар країна
graysmith - 04.11.20

Прямо навіть не віриться

аватар країна
Oloploto - 04.11.20

відмінно викладаєте

аватар країна
CTARIK - 04.11.20

відмінно викладаєте

аватар країна
tanya_de - 04.11.20

Это уже далеко не новость, я об этом пару месяцев назад читал.

аватар країна
supervolodya - 04.11.20

вирішив допомогти і Разшарив статтю в соц. мережах

аватар країна
Masaaq - 04.11.20

щось в цьому є, безумовно

аватар країна
vetl_kh - 04.11.20

Пора автору памятник поставить при жизни. Кто за?

аватар країна
Barnstormer - 04.11.20

автору спасибо за пост !!

аватар країна
kkchnsky - 04.11.20

Знакомый стиль...

аватар країна
YlnO1 - 04.11.20

Пожал бы руку автору, и дал по морде всем его ненавистникам.

аватар країна
f329fh2093fh0293hf0293f - 04.11.20

решил помочь и расшарил статью в соц. сетях