Тернопілля: в області ведеться активна робота щодо збільшення кількості ліжок,підключених до кисню

Тернопілля: в області ведеться активна робота щодо збільшення кількості ліжок,підключених до кисню

05.11.20 08:45 0 423
У середу, 4 листопада, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль спільно із Секретарем Ради національної безпеки й оборони України Олексієм Даніловим провів селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України. Зокрема, було порушено питання збільшення кількості ліжкомісць із підключенням до подачі кисню та розширення ліжкового фонду за рахунок інших об'єктів інфраструктури.

Як доповів голова обласної державної адміністрації Володимир Труш, наразі в області ситуація контрольована. Так, за попередню добу на Тернопільщині підтверджено 146 випадків зараження вірусом COVID-19. Зареєстровано 4 летальних випадки. Наразі ведеться активна робота щодо збільшення кількості ліжок, підключених до кисню.

«Ми отримали 14 млн 451 тис. грн субвенції з державного бюджету для забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров'я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19. Наразі кошти розподілені на «ковідні» лікарні області – виключно для облаштування кисневих точок і для забезпечення 80% ліжкового фонду киснем. В області працює 26 лікувальних установ, які надають медичну допомогу хворим з коронавірусною інфекцією. Медична допомога надається на 1751 ліжку. Перепрофільовано п'ять лікувальних установ у тимчасові госпіталі. На сьогоднішній день, цей ліжковий фонд, який виділений для хворих з коронавірусом, достатній. У нас є в резерві 475 ліжок. Але ми бачимо, що кожного дня кількість хворих, які потребують госпіталізації, збільшується», - зазначив Володимир Труш.

Прем'єр-міністр наголосив головам ОДА, що необхідно готувати додаткові приміщення, де будуть розставлятися ліжка і де прийматимуть хворих на COVID-19.

«Нам потрібно 25 тисяч додаткових ліжкомісць у спорткомплексах, виставкових залах і всіх інших приміщеннях, які обладнані всім необхідним, без потреби в ремонтах, з теплом, де ми можемо приймати людей. Питання «якщо вони будуть потрібні» не стоїть. Їх треба починати готувати під додаткові ліжкомісця. Без обговорень», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр закликав голів обласних державних адміністрацій шукати найпростіші способи для постачання кисню до точок підключення, щоб якнайшвидше підключити ліжка без проведення будівельних робіт.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вибори у США: за першими ...
Наступна новина: На Тернопільщині за ...

КОМЕНТАРІ