Фронтальні палетні стелажі: особливості та застосування

Фронтальні палетні стелажі: особливості та застосування

05.11.20 09:19 0 3103

Фронтальні палетні стелажі — найбільш поширений спосіб зберігання вантажів на складах. Вони створюються для зберігання товарів, продукції, предметів і т. д. в палетах або піддонах (транспортних тарах стандартних розмірів для розміщення на них вантажів). Придатні такі стелажі й для зберігання негабаритних вантажів — бочок, барабани з кабелями й т. д. До речі, придбати їх можна на сайті https://ssk.ua/product/palletnye-stellazhi-33.

Сфера використання

Палетні фронтальні стелажі універсальні. Вони забезпечують прямий доступ до кожної одиниці зберігається вантажу, що робить їх популярними, наприклад, в складах з підвищеною інтенсивністю обробки товарів. Вони особливо гарні для великих складських приміщень: можуть мати будь-яку довжину та повністю займати всю висоту складу, якщо вона не перевищує 12 метрів.

Фронтальні палетні стелажі можуть використовуватися не тільки для зберігання, але й для формування мезонінів або самонесучих складів.

Конструктивніше особливості

Палетні стелажі складаються з:

  • вертикальних рам;
  • горизонтальних балок;
  • сполучних і зміцнюючих деталей;
  • захисних елементів.

Рами є вертикальну конструкцію, які складаються з двох стійок. Стійки з'єднуються горизонтальними та діагональними зв'язками за допомогою болтів. Нижня частина стійок оснащується підп'ятником. Для виготовлення стійок використовується високоякісна профільована сталь з цинковим покриттям. Ширина стійок і товщина металу вибираються в залежності від розрахункових навантажень.

Балки також виготовляються з профільованої сталі, але тут може використовуватися чорна холоднокатанка. До рам балки прикріплюються гачковими зачепами. Зміна висоти профілю дозволяє запобігати вигини під час завантаження стелажів.

Залежно від параметрів компонентів балки можуть витримувати вагу до п'яти тонн (на ярус), а рама — до 18 тонн. Максимальна висота стелажа - 12 м.

Підп'ятники розподіляють вагу по підлозі. Стелажі можуть оснащуватися захисними елементами, що запобігають наслідкам ударів при необережному використанні розвантажувальної техніки.

Розташування стелажів в складі

Стелажі проектуються виходячи з розмірів приміщення. Стелажі бувають:

  1. широкопрохідними;
  2. вузькопрохідними;
  3. подвійної глибини.

Широкопрохідні мають проходи в 3,5-4,5 м, вузькопрохідні - 1,5-1,9 м. Стелажі «подвійної глибини» встановлюються по два в одиничному ряді та по чотири — в спареному.

Переваги фронтальних палетних стелажів:

  • вільний доступ до кожного вантажу без необхідності пересувати піддони;
  • легкість контролю складських запасів;
  • можливість створення стелажа під будь-яке навантаження;
  • великий вибір аксесуарів для зберігання різних вантажів;
  • можливість використання різних піддонів;
  • можливість заповнити склад стелажами до стелі;
  • доступна вартість конструкцій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Угорщина оголосила ...
Наступна новина: Міністр заявив,що передає ...

КОМЕНТАРІ