Постачання природного газу непобутовим споживачам в Україні

Постачання природного газу непобутовим споживачам в Україні

05.11.20 13:30 6 706

Здорова ринкова економіка і монополії є абсолютно несумісними — жорстке контролювання цін на будь-який ресурс призводить до застою через популістські рішення. Прямим доказом цих тверджень став ринок електроенергії, що продемонстрував ефективність у формуванні реальних цін. Тепер черга за ринком природного газу, що має послабити позиції фактичних монополістів цього сектору.

На що може розраховувати непобутовий споживач?

Незалежний постачальник зрідженного газу в Україні, такий як https://kr-energo.com/, має що запропонувати зацікавленим споживачам. Перш за все, це реалізація газу у повному необхідному обсязі для забезпечення виробничих потреб непобутового споживача за регульованими тарифами.

Такі послуги зазвичай надаються тільки ФОПам та юридичним особам та з умовою, що газ придбано не для власних потреб. Звичайно, для початку співпраці між постачальником та споживачем, останньому знадобляться наступні обов’язкові документи:

  • Наявність заяви на постачання, що міститиме в собі заявлені обсяги по споживанню природного газу та персональний ЕІС-код.
  • Завірені копії документів, що свідчать про наявність права власності або користування на відповідний об’єкт споживача.
  • Підтвердження, через копії відповідних документів, статусу юридичної особи, ФОП чи особи, що уповноважена на підписання відповідних договорів.
  • Копії документів, що свідчать про взяття на облік контролюючими органами.
  • Накінець, пакет обов’язкових документів має включати докази відсутності заборгованостей за попередні поставки газу у вигляді акту звірки чи письмової довідки.

Подальші дії залежатимуть вже від перемовин з новим постачальником щодо формування остаточної ціни, врахування нюансів діяльності споживача, графіку оплат, тощо.

За таких умов, споживач має можливість отримувати справедливі і прозорі тарифи на газ, що залежатимуть виключно від його поточної ринкової ціни. Про зміну будь-яких інших факторів складеного договору постачальник повідомлятиме не менш як за місяць за умови повного права споживача відмовитись від продовження договору зі змінами.

Постачальник теж, звичайно, матиме право на розірвання договору за наявності відповідних причин, таких, наприклад, як несвоєчасне проведення оплати за спожитий природний газ.

Загалом, нові правила газового ринку є шляхом до покращення ситуації у багатьох сферах, залежних від цього енергоносія.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 125)
Попередня новина: SEO-продвижение сайтов и ...
Наступна новина: Как выбрать кровать?

КОМЕНТАРІ

аватар країна
WebT404 - 05.11.20

А давно ли запустили этот сайт?

аватар країна
crashreporter - 05.11.20

клас!

аватар країна
rollingstoner - 05.11.20

Відмінний матеріал. Спасибі і пишіть ще, тільки картнок замало!

аватар країна
Trimushek - 05.11.20

Видно, что автор старается сделать свой сайт для простых людей, и мне кажеться, что это у него неплохо получается.

аватар країна
Reepleee - 05.11.20

Шикарно, додаю в закладки

аватар країна
Chap_Man - 05.11.20

Хорошая статья, узнал много нового!)