У Рівненській області за незаконне видобування та зберігання бурштину повідомлено про підозру трьом жителям Володимирецького району

У Рівненській області за незаконне видобування та зберігання бурштину повідомлено про підозру трьом жителям Володимирецького району

07.11.20 09:10 0 404
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, в межах кримінального провадження за фактом незаконного видобування та зберігання бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчиненого за попередньою змовою групою осіб

(ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 240-1 КК України) повідомлено про підозру 28-річному та двом 27-річним жителям Володимирецького району.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи з січня по серпень 2020 року незаконно видобували бурштин на території Рафалівського лісництва ДП «Рафалівське лісове господарство».

18 серпня цього року, під час проведення санкціонованого обшуку в гаражі, який чоловіки використовували для зберігання незаконно видобутого бурштину, виявлено та вилучено майже 3 кг «сонячного каміння». Згідно з висновком гемологічної експертизи його ринкова вартість – 45 000 грн.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Денис Шмигаль про ...
Наступна новина: Верховна Рада ухвалила ...

КОМЕНТАРІ