Тернопілля: в області працюють над забезпеченням «ковідних» ліжок доступом до кисню

Тернопілля: в області працюють над забезпеченням «ковідних» ліжок доступом до кисню

07.11.20 11:57 0 436
У в інфекційному відділенні Чортківської центральної комунальної районної лікарні триває встановлення модульної кріогенної ємкості для збереження і газифікації рідкого кисню. Наразі у Чортківському районі хворіють понад 1500 осіб.

Збільшення кисневих точок у медичних закладах – це не лише вимога Міністерство охорони здоров'я, наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

«Ми повинні бути щодня готові до надання медичної допомоги людям, які цього потребують. Кількість хворих в області, як і в країні, щодня збільшується, тому головні завдання, які стоять перед закладами охорони здоров'я, – підведення кисню до ліжок, збільшення медичних бригад та ліжок, передбачених для надання допомоги хворим на COVID-19, та формування медичного резерву. І зараз ця робота активно проводиться у різних районах», - зазначив Володимир Труш.

Нагадаємо, Тернопільщина отримала 14 млн. 451 тис. грн субвенції з державного бюджету для забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров'я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19. Наразі кошти розподілені на «ковідні» лікарні області – виключно для облаштування кисневих точок і для забезпечення 80% ліжкового фонду киснем.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США закликає білоруську ...
Наступна новина: «Уже втомився сміятися». ...

КОМЕНТАРІ