На Тернопіллі безпеку руху на дорогах у зимовий період - наше спільне завдання,- Ігор Гайдук

На Тернопіллі безпеку руху на дорогах у зимовий період - наше спільне завдання,- Ігор Гайдук

07.11.20 10:55 0 454
Ми повинні забезпечити безпечні умови руху автотранспорту цієї зими на дорогах Тернопільщини. На цьому наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук під час робочої наради щодо стану підготовки автомобільних доріг державного та місцевого значення до осінньо – зимового періоду 2020/2021 років.

«Наше спільне завдання – зберегти людські життя і покращити рівень функціонування доріг. Це дві головні мети на зиму. Тому вже потрібно готувати спецтехніку та суміші. Адже, як прогнозують, синоптики, вже наступного тижня буде значення зниження температури», - зазначив Ігор Гайдук.

Також заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук заслухав представників усіх організацій, відповідальних за експлуатацію автошляхів державного та комунального значення області.

Як розповіли дорожники, зараз ідуть підготовчі роботи, проводиться закупівля протиожеледної суміші та пального. На цьому тижні поліція здійснила повторний огляд справності техніки та необхідної документації.

«Підготовка до зими іде по плану. Наразі по дорогах державного значення протяжністю 1496 км заготовлено 22,7 тис. тон піску та фрикційних матеріалів (90% від потреби), 9,67 тис. тон технічної солі (98% від потреби), 191 одиниця техніки (81% від потреби). Крім того, транспортні засоби ще працюють на об`єктах «Великого будівництва». Але за 1-2 дні ця техніка буде готова до роботи в іншому режимі», - зазначив начальник управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства ОДА Олег Продан.

Також він акцентував увагу, що повинна бути повна взаємодія із ДСНС та Національною поліцією. Адже у зимовий період зростає кількість ДТП. Тому дуже важливо, що місцеві дорожники розуміли, яка техніка у разі надзвичайної ситуації може бути задіяна додатково.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Активіст влаштував біля ...
Наступна новина: Шмигаль: нереалізований ...

КОМЕНТАРІ