На Тернопільщині відбудеться молодіжний табір «БУРчик - осінній БУМ»

На Тернопільщині відбудеться молодіжний табір «БУРчик - осінній БУМ»

07.11.20 13:13 0 587
6-7 листопада у с.Скоморохи Тернопільського району відбудеться молодіжний табір, спрямований на залучення молоді до суспільно значущої діяльності, «БУРчик - осінній БУМ».

Мета проведення - облаштувати приміщення для організації та проведення пластових таборів, зустрічей, вишколів для виховників, сприяння всебічному розвитку молоді, формування лідерських навичок, підтримки пластових волонтерських проектів, зокрема протягом 6-7 листопада буде пофарбовано кімнати для подальшого проживання у Тернопільського обласного пластового вишкільного центру.

Участь у заході візьмуть волонтери та члени молодіжної організації «Пласт – НСОУ».

Організатори - Тернопільська обласна державна адміністрація, КУТОР «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр».

В чому ідея проекту «Будуємо Україну Разом»

У 2014 році молодь з благодійної організації «Львівська освітня фундація» заснувала проект «Будуємо Україну разом», у межах якого протягом двох місяців львівські волонтери, до яких приєднались місцеві жителі, працювали в Краматорську. За цей час відремонтували 25 квартир у багатоповерхівці, яка зазнала найбільше пошкоджень. Тоді близько вісімдесяти осіб працювали на волонтерських засадах для відновлення Краматорська.

Зараз, Будуємо Україну Разом (БУР) — волонтерський рух української молоді. Проект налічує 2500 учасників з усіх областей України та з-за кордону: США, Польщі, Угорщини, Росії, Білорусі, Чехії, Словаччини, Італії, Нідерландів і Литви.

Вдалося відремонтувати 130 помешкань у 32 населених пунктах України, облаштувати 30 громадських просторів, прикрасити муралами або графіті близько 70 будівель.

Волонтери збираються в певному місті України і разом з професійними будівельниками протягом дня допомагають робити ремонт та облаштовувати громадські простори.

Ввечері для учасників проекту проводиться культурно-освітня програма, до якої входять різноманітні лекції, тренінги, квести, екскурсії та безліч іншого. Подавати заявку можна з 16 років (учасникам до 18 років потрібен також дозвіл батьків), а от верхньої межі немає. Обмежень щодо походження теж нема: іноземці радо вітаються в бурівській спільноті.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Столиці під час війни: ...
Наступна новина: Росія: у відмові порушувати ...

КОМЕНТАРІ