На Тернопільщині відбудеться всеукраїнська акція «День молитви за сиріт»

На Тернопільщині відбудеться всеукраїнська акція «День молитви за сиріт»

07.11.20 09:23 0 442
У другу неділю листопада проводиться всеукраїнська акція «День молитви за сиріт». Цьогоріч вона відбудеться вдесяте. Віряни по всьому світу молитимуться про захист, благословення та щасливі родини для всіх дітей-сиріт, а також про Божу ласку для тих, хто приймає та виховує їх у своїх сім'ях.

в рамках акції відбувся круглий стіл за участі представників релігійних громад області, громадських організацій, прийомних батьків, батьків-вихователів та представників служб у справах дітей.

« ми зібралися для спільної молитви. Вона символізує наше єднання у вирішенні цієї проблеми. Адже проблема сирітства – спільна для всіх. Як показує досвід, найкраща форма для виховання – сім`я. Не інтернат чи інший заклад. Тому держава підтримує і буде підтримувати створення будинків сімейного типу. Зокрема, впродовж 2017-2020 років з державного бюджету місцевим бюджетам виділено близько 34 млн грн субвенційних коштів для придбання житла для дітей-сиріт. За ці кошти придбано вже придбано 2 трикімнатні квартири під соціальне житло для дітей-сиріт, 30 квартиру власність для осіб з-поміж дітей-сиріт та 4 садиби для дитячих будинків сімейного типу», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Устенко.

Відтак, під час кругло столу, обговорили розвиток сімейних форм виховання дітей в області, шляхи співпраці релігійних громад, недержавних організацій та соціальних служб в інтересах дітей.

Нагадаємо , в області функціонують 23 служби, які здійснюють захист прав та законних інтересів дітей, із них: 1 – обласна, 17 – районних, 4 – міських та 2 - об'єднані територіальні громади. У 16 сільських/селищних та 4 міських громадах повноваження щодо забезпечення захисту прав дітей покладено на посадових осіб.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії засудженому у ...
Наступна новина: «Нафтогаз» повідомив про ...

КОМЕНТАРІ